Putin: "Politicienii germani nu au pregătire suficientă pentru a lua decizii profesioniste"

01 Dec 2023
Putin: "Politicienii germani nu au pregătire suficientă pentru a lua decizii profesioniste"

Vladimir Putin i-a lironizat de politicieni germani în fața oamenilor de știință, scrie Der Spiegel citând relatează agenția de presă de stat rusă. "Nu au pregătire suficientă pentru a lua decizii profesioniste" a spus Putin.

Potrivit agenției de știri de stat ruse Tass, Putin le-a spus tinerilor oameni de știință că Germania trebuie să înghită instrucțiunile propriilor aliați și nu poate lua propriile decizii iar țările europene fie își întrerup propria sursă de energie ieftină, fie „acest lucru este făcut de aliații lor din Statele Unite”.

"Germania „înghite” atacurile „aliaților” săi din cauza lipsei de suveranitate și a pregătirii insuficiente a unor reprezentanți ai conducerii, de care se râde în toată lumea" a spusVladimir Putin la o întâlnire cu tineri oameni de știință, comentând despre refuzul Europei de a folosi resursele energetice rusești.

Potrivit lui Putin, țările europene fie își întrerup propria sursă de energie ieftină, fie „acest lucru este făcut de aliații lor din Statele Unite, care întrerup energia rusă din motive politice”.

Putin a menționat, de asemenea, subminarea Nord Stream și blocarea gazoductelor prin teritoriile lor de către Polonia și Ucraina. 

„Din Europa, de la aceeași Germania [autoritățile ucrainene] primesc bani, inclusiv pentru armament și pensii, pentru beneficii sociale, pentru salarii, dar gazele de care [Germania] avea nevoie de la Rusia au fost întrerupte”, a menționat președintele rus.

"Și nemții înghit toate astea pentru că nu au ce? Suveranitate. Și unii lideri de guvern nu au, aparent, pregătire profesională suficientă pentru a lua decizii profesionale de înaltă calitate. Sunt celebri, toată lumea râde de ei. Eu Nu voi da nume acum, dar toată lumea râde de fapt”, a subliniat șeful statului rus. 

Kremlinul răspândește în mod repetat propagandă că Germania primește instrucțiuni din partea SUA. Nu există niciun temei pentru această afirmație. Nu este clar despre care dintre politicieni germani spune Putin că nu ar avea suficientă pregătire. Vicecancelarul Robert Habeck, de exemplu, are un doctorat în filozofie, iar cancelarul federal Olaf Scholz este un avocat cu calificare completă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră