Putin: Misiunea Rusiei este de a „construi o lume nouă”

06 Oct 2023
Putin: Misiunea Rusiei este de a „construi o lume nouă”

Vladimir Putin vorbit în ședința celei de-a 20-a reuniuni a Clubului Internațional de Discuții Valdai. Tema întâlnirii a fost  „Multipolaritatea corectă: cum să asigurăm securitatea și dezvoltarea pentru toți”. Președintele rus a criticat „hegemonia occidentală”: „Se creează o nouă cortină de fier”, a spus el, scrie Le Figaro

Președintele rus Vladimir Putin a asigurat joi că misiunea țării sale este aceea de a „construi o lume nouă ”, condamnând „ hegemonia ” occidentală și plasând atacul său asupra Ucrainei în această perspectivă, și nu a unui „ conflict teritorial ”. Ne confruntăm în esență cu sarcina de a construi o lume nouă ”, a spus Vladimir Putin la forumul politic de la Valdai din Rusia.

Președintele rus a acuzat și Occidentul că a creat o „nouă cortină de fier” cu Rusia. „Nu noi suntem cei care închid ușa. Europa este cea care închide ușa (...) Se creează o nouă cortină de fier. „Nu noi o creăm, ci europenii ”, a asigurat el.

 Vechea epocă a dispărut"

"Colegii noștri occidentali, în special din Statele Unite, nu numai că stabilesc în mod arbitrar reguli, ci ne învață și cine ar trebui să le îndeplinească și cum, cine ar trebui să se comporte în general și cum. Toate acestea se fac și se spun, de regulă, într-un mod deschis într-o manieră prostească. Aceasta este aceeași manifestare a gândirii coloniale. Tot timpul auzim: „trebuie”, „sunteți obligați”, „vă avertizăm serios.” Cine ești tu? Ce drept ai să avertizezi pe cineva? Este pur și simplu uimitor”, a mai spus Putin, confom Ria Novosti.

Președintele Parlamentului canadian e idiot sau ticălos? se întreabă Putin

„Dacă președintele Parlamentului canadian spune că în timpul celui de-al doilea război mondial acest nazist canadian-ucrainean sau ucrainean-canadian a luptat împotriva rușilor, nu poate să nu înțeleagă că a luptat de partea lui Hitler. Să spunem că el nu știa. Dar dacă nu știe că Hitler și acoliții săi au luptat împotriva Rusiei în timpul războiului, atunci este un idiot. Înseamnă că pur și simplu nu a mers la școală și nu are cunoștințe de bază. Și dacă știe, „că acest om a luptat de partea lui Hitler și îl numește erou al Ucrainei și erou al Canadei, atunci este un ticălos. Ori una ori alta."

Occidentul și-a pierdut simțul realității

"Influența occidentală în lume este o piramidă militar-financiară uriașă. Are nevoie constant de combustibil nou pentru a se întreține: resurse naturale, tehnologice, umane aparținând altora. Prin urmare, Occidentul pur și simplu nu se poate opri și nu a intenționat să facă acest lucru."

"Argumentele, îndemnurile, chemările noastre la rațiune, propunerile au fost pur și simplu ignorate. <...> Din păcate, trebuie să recunoaștem că cei din Occident și-au pierdut simțul realității, au depășit toate limitele posibile"

Criza ucraineană nu este un conflict teritorial

"Rusia este cea mai mare, cea mai mare țară din lume din punct de vedere al teritoriului. Nu avem niciun interes în ceea ce privește cucerirea unor teritorii suplimentare. Încă trebuie să dezvoltăm și să dezvoltăm Siberia, Siberia de Est și Orientul Îndepărtat. Acesta nu este un conflict teritorial.  Întrebarea este mult mai largă. Vorbim despre principiile pe care se va baza noua ordine mondială."

„Nu știu ce civilizație apără cei din prima linie, dar noi ne apărăm tradițiile, cultura și poporul nostru.”

„Nu este vorba despre teritorii, ci despre garanțiile de securitate pentru țara noastră și poporul nostru.” a spus Putin

Alte stiri din Externe

Ultima oră