Putin consideră asediul Gazei „inacceptabil” și îl compară cu cel al Leningradului

14 Oct 2023
Putin consideră asediul Gazei „inacceptabil” și îl compară cu cel al Leningradului

Președintele rus Vladimir Putin a considerat „inacceptabil” asediul Fâșiei Gaza de către armata israeliană . El a spus că, deși Israelul are dreptul la garanții și securitate, întreaga populație a Fâșiei Gaza este cea care suferă în cele din urmă din cauza răspunsului la atac, scrie Le Monde

Potrivit lui Putin, Israelul se pregătește să facă ceva în Gaza comparabil cu asediul Leningradului [din septembrie 1941 până în ianuarie 1944, care a costat viața a 800.000 de locuitori, în principal morți de frig și foame]. " Este inacceptabil. Peste două milioane de oameni locuiesc acolo. Nu toată lumea susține Hamas ”, a adăugat președintele rus în timpul unei conferințe de presă la Bishkek, Kârgâzstan.

Dimineața, el a avertizat că un atac la sol israelian asupra Gazei va avea ca rezultat „victime absolut inacceptabile în rândul civililor [palestinieni] ”.

„Principalul lucru acum este să oprim vărsarea de sânge ”, a afirmat el, spunând că Rusia este „gata să lucreze cu parteneri constructivi ” .

În ceea ce privește situația din Orientul Mijlociu, Vladimir Putin a afirmat încă o dată că conflictul dintre Israel și Hamas a fost „rezultatul eșecului politicii americane” în regiune. „Politica unilaterală, condusă de-a lungul multor ani, a condus la un impas din ce în ce mai profund”, a spus el.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră