Putin: Conflictul Israel-Hamas arată „eșecul” politicii SUA în Orientul Mijlociu

10 Oct 2023
Putin: Conflictul Israel-Hamas arată „eșecul” politicii SUA în Orientul Mijlociu

Președintele rus Vladimir Putin a făcut primele sale comentarii cu privire la conflictul din Israel, încadrându-l drept „un exemplu clar” al eșecului politicii SUA, scrie CNN

„Observam o escaladare bruscă a situației din Orientul Mijlociu. Cred că mulți vor fi de acord cu mine că acesta este un exemplu clar al eșecului politicii Statelor Unite în Orientul Mijlociu, care a încercat să monopolizeze orice reglementare (între Israelieni și palestinieni)” a spus Putin marți la Kremlin.

Putin a continuat criticând abordarea SUA pentru că nu acordă prioritate compromisurilor acceptabile de ambele părți, subliniind că aceasta implică adesea impunerea de idei și presiuni fără a lua în considerare interesele fundamentale ale poporului palestinian. 

„Din păcate, ei (administrația SUA) nu au fost preocupați să găsească compromisuri acceptabile pentru ambele părți, ci, dimpotrivă, (au vrut) să-și prezinte propriile idei despre cum ar trebui făcut acest lucru, punând presiune pe ambele părți”, a spus Putin.

„Fără a ține cont de interesele fundamentale ale poporului palestinian. Mă refer, în primul rând, la necesitatea implementării deciziei Consiliului de Securitate al ONU privind crearea unui stat palestinian suveran independent”, a adăugat el.

Putin a subliniat, de asemenea, necesitatea de a reduce la minim daunele aduse populației civile și a cerut tuturor părților în conflict să acorde prioritate acestui obiectiv.

Alte stiri din Externe

Ultima oră