Putin: au fost găsite „bucăți de grenadă” în cadavrele victimelor accidentului aviatic care l-a ucis pePrigojin

06 Oct 2023
Putin: au fost găsite „bucăți de grenadă” în cadavrele victimelor accidentului aviatic care l-a ucis pePrigojin

Președintele rus a declarat că „bucăți de grenade” au fost găsite în cadavrele victimelor accidentului din august al avionului șefului grupului Wagner, Evgheni Prigojin, care „nu a suferit niciun impact extern”, scrie Le Monde .

„Șeful comisiei de anchetă mi-a raportat în urmă cu câteva zile. Fragmente de grenade au fost găsite în corpurile victimelor dezastrului aerian. Nu a existat niciun impact extern asupra avionului ”, a declarat Putin la forumul internațional de la Valdai, Rusia.

Șeful grupului paramilitar Wagner a murit pe 23 august în prăbușirea avionului său privat care îl transporta de la Moscova la Sankt Petersburg alături de unii dintre locotenenții săi. Prigojin a căzut în dizgrație și a fost considerat un trădător de către președintele rus Vladimir Putin pentru că a pus la cale o revoltă pe 24 iunie.

Ucraina și Occidentul bănuiesc o răzbunare a Kremlinului, o teorie pe care Moscova o respinge. Anchetatorii ruși nu au spus dacă sunt în favoarea posibilității unui asasinat, a unei probleme tehnice sau a unei erori umane și singura anchetă deschisă până acum se referă la încălcări ale regulilor de siguranță aeriană.

Vladimir Putin leagă piesele de grenadă găsite de consumul de droguri

Președintele rus a sugerat că folosirea unor astfel de grenade ar putea fi legată de consumul de droguri: „Din păcate, nu a fost efectuată nicio expertiză pentru a căuta prezența alcoolului sau a narcoticelor în sângele persoanelor moarte, în timp ce știm că după aceste evenimente celebre. [revolta Grupului Wagner] , FSB a descoperit la Sankt Petersburg [în localurile grupului de mercenari] nu numai 10 miliarde de ruble în numerar, ci și 5 kg de cocaină. După părerea mea, o astfel de expertiză ar fi trebuit efectuată – dar nu a fost făcută. »

Alte stiri din Externe

Ultima oră