Putin amenință sponsorii atacului terorist de la Moscova

02 Apr 2024
Putin amenință sponsorii atacului terorist de la Moscova

Președintele rus i-a amenințat pe organizatorii atacurilor din Rusia: „Cei care folosesc această armă, și este o armă care este folosită împotriva Rusiei, trebuie să înțeleagă că este cu două tăișuri ”, a declarat Vladimir Putin, marți, în cadrul unei ședințe extinse a colegiului Ministerului de Interne al Federației Ruse, scrie Le Monde

„Este important pentru noi să identificăm nu doar autorii direcți, ci și toate verigile din lanț, beneficiarii (…) [ atacului de la Crocus]. Vom ajunge la ei ”, a spus președintele, citat de agenția oficială Interfax.

Potrivit lui Putin, crimele pentru bani nu sunt în sens unic. „În plus, nu există agenți de încredere în această comunitate profesională și orice se poate face pentru bani, făptașii fiind ghidați doar de considerente financiare, mai degrabă decât religioase sau politice”, a subliniat el. Totul, inclusiv orice informație, „se cumpără și se vinde cu ușurință” în acea comunitate, a spus Putin citat de Tass. „Aceasta fiind spuse, cu siguranță vom obține clienții finali”, a reiterat președintele.

Atacul de la Crocus a făcut 144 de morți. Atacul asupra acestei săli de concert a fost revendicat de organizația jihadistă Statul Islamic din Khorasan (EI-K), o ramură a ISIS, deși autoritățile ruse persistă să creadă într-o conducere ucraineană.

Douăsprezece persoane au fost arestate după masacru, inclusiv cei patru presupuși atacatori, care sunt din Tadjikistan, o fostă republică sovietică din Asia Centrală unde activează ISIS-K. Vineri seara, FSB a anunțat, de asemenea, că a arestat trei „cetățeni ai unei țări din Asia Centrală” care plănuiau un atac cu bombă în sud-vestul Rusiei.

Alte stiri din Externe

Ultima oră