Putin a confirmat atacurile împotriva infrastructurii ucrainene și a promis represalii „severe” la atacuri „teroriste"

10 Oct 2022
Putin a confirmat atacurile împotriva infrastructurii ucrainene și a promis represalii „severe” la atacuri „teroriste"

Vladimir Putin s-a exprimat în deschiderea unei ședințe a Consiliului de Securitate al Rusiei transmisă la televiziune la două zile după distrugerea parțială a podului din Crimeea, confirmând că Rusia a lansat o campanie „masivă” de bombardare a Ucrainei ca răspuns la atacul „terorist”, scrie Le Monde

Dacă încercările de atacuri teroriste pe teritoriul nostru continuă, răspunsurile Rusiei vor fi severe și amploarea lor va corespunde nivelului amenințărilor reprezentate.

„Nimeni nu ar trebui să aibă îndoieli ”, a avertizat Putin.

Președintele rus a confirmat, de asemenea, că Rusia a lansat o campanie „masivă” de bombardare a Ucrainei ca răspuns la atacul „terorist” ucrainean care a distrus o parte a Podului Crimeei.

„La propunerea Ministerului Apărării și în conformitate cu planul Marelui Stat Major, au fost efectuate lovituri masive cu arme de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune împotriva infrastructurii energetice, militare și de comunicații a Ucrainei”, a afirmat Putin. aceeași întâlnire.

„Nu a fost posibil să nu răspundem” la acest atac, a spus el.

Putin a mai spus că, după ultimele atacuri, Ucraina se plasează la același nivel cu organizațiile teroriste internaționale.

Șeful Kremlinului a mai susținut că armata ucraineană a atacat în trecut  „de trei ori”  centrala nucleară rusă din Kursk (sud-vest), situată la 85 de kilometri de granița cu Ucraina, și a încercat, de asemenea, să atace gazoductul TurkStream care leagă Rusia de Turcia peste Marea Neagră.

Alte stiri din Externe

Ultima oră