Protestatarii pro-palestinieni au încercat sa împiedice aprinderea luminilor bradului de Crăciun din NewYork

30 Noi 2023
Protestatarii pro-palestinieni au încercat sa împiedice aprinderea luminilor bradului de Crăciun din NewYork

Sute de protestatari pro-palestinieni au invadat miercuri străzile din jurul Rockefeller Center, ciocnindu-se cu polițiștii NYPD și scandând „de la râu până la mare”, văzut ca un slogan antisemit, într-un efort de a împiedica iluminarea anuală a bradului de Crăciun scrie New York Post

Fluturând steaguri palestiniene și pancarte care cer „încheierea genocidului”, adunările s-au adunat de-a lungul Sixth Avenue alături de multimi de turiști care așteptau la coadă pentru a vedea ceremonia.

În imposibilitatea de a ajunge la pomul de Crăciun din New York, mulțimea enormă s-a înghesuit în jurul bradului din afara clădirii News Corp, care găzduiește Postul și Fox News și a fost deja vizată de protestatarii pro-palestinieni de cel puțin două ori.

„Liberă Palestina liberă!” au scandat protestatarii.

Unii s-au urcat pe stâlpi iar alții au fost văzuți purtând o pancarta masiv cu o zvastica, comparând Forțele de Apărare Israelului cu naziștii germani.

Miile de turiști forțați să împartă spațiul cu demonstrația i-au criticat pe protestatari pentru că au perturbat tradiția de Craciun.

Jamie Fry, 42 de ani, care a zburat din Marea Britanie pentru a urmări spectacolul de iluminare a brazilor, a spus că protestul a fost „foarte enervant”.

„Îmi plănuisem vacanța în jurul acestui eveniment, fiind un mare fan al Crăciunului. Acum sunt blocat de o grămadă de idioti iubitori de terorism care cer intifada”, a spus Fry pentru The Post.

„Bradul de Crăciun aduce un mesaj de pace, nu de conflict. De aceea ne-am adunat astăzi aici, nu pentru a protesta, ci pentru a primi perioada sărbătorilor. Nicio activitate a mafiei nu va lua asta de la noi.”

Protestul neobișnuit s-a risipit într-o oră de la ceremonia de iluminare a bradului de Crăciun din Rockefeller Center pe care urmăreau să o întrerupă, în schimb a trecut într-un marș prin Manhattan către Times Square, unde au strigat: „Stinge-l”.

În ciuda mitingului cea de-a 91-a ceremonie anuală a avut loc fără probleme.

Alte stiri din Externe

Ultima oră