Prințul Harry: „Familia mea a făcut un pact cu diavolul”

09 Ian 2023
Prințul Harry: „Familia mea a făcut un pact cu diavolul”

Cu două zile înainte de publicarea Memoriilor sale, Ducele de Sussex a vorbit în interviuri acordate CBS și ITV, difuzate duminică, 8 ianuarie, scrie MadameFigaro.

Unii compară revelațiile sale cu un „episod al familiei Kardashian”. Cu două zile înainte de lansarea oficială a Memoriilor sale, numite Spare, Prințul Harry a dezvăluit noi secrete în interviurile difuzate pe ITV și CBS duminică, 8 ianuarie. Oportunitatea de a evoca scandalul în care este implicat Prințul Andrew, motivul pentru care Sussex și-au păstrat titlurile de nobilime și relațiile lui tensionate cu regina Camilla.

Amintiri „necesare”

Prințul Harry și-a descris mai întâi Memoriile ca fiind „necesare”, asigurând că „nu are nicio intenție să rănească” pe cei apropiați. După 38 de ani de când am avut povestea mea spusă de atât de mulți oameni cu distorsiuni și manipulări intenționate, s-a părut că era momentul potrivit să-mi revendic povestea și să o spun eu”, a explicat soțul lui Meghan Markle într-un interviu acordat canalului britanic ITV.

„Îmi iubesc tatăl, îmi iubesc fratele, îmi iubesc familia și îi voi iubi mereu. Nimic din ce am scris în această carte nu a fost făcut cu intenția de a le răni sau de a le răni” a spus el. Fratele mai mic al Prințului William și-a evidențiat chiar dorința de „reconciliere” cu familia sa, cu condiția stabilirii „responsabilităților”, în special după plecarea cu soția sa Meghan Markle în California în 2020.

Întrebat despre interviul acordat jurnalistei americane Oprah Winfrey în 2021, Harry neagă în continuare că ar fi acuzat familia regală de rasism, deoarece unul dintre membrii acesteia a pus la îndoială culoarea pielii copilului lor nenăscut. „Nu, nu am făcut-o. Presa britanică a spus asta”, a infirmat el, vorbind mai degrabă de „prejudecăți inconștiente”.

Camilla, „personajul rău” al poveștii?

Cu toate acestea, în timpul acestor două interviuri, Ducele de Sussex nu și-a reținut cuvintele cu privire la Windsor. El a declarat astfel la ITV că familia regală a „făcut un pact cu diavolul” (adică ziarele de scandal) pentru a-și restabili imaginea. „După mulți, mulți ani în care am mințit despre mine și despre cei dragi, vine un moment când, revenind la relația dintre unii membri ai familiei și presă, ai putea spune că au decis să facă un pact cu diavolul, nu?

În aceste interviuri, Prințul Harry a atacat-o în special pe soția tatălui său, Camilla Parker Bowles, acum regina consoartă, spunând că anumite detalii ale conversațiilor private publicate în mass-media „ar fi putut fi scurse doar” de ea. Ducele de Sussex a descris-o astfel drept „periculoasă” și „răutăcioasă”, acuzând-o că a vrut să-si „spele imaginea” prin stabilirea de „legături” cu presa. Și asta, fără să-și facă griji pentru oamenii pe care i-ar putea afecta. El a susținut, de asemenea, că au fost transmise povești false despre Sussex și că familia regală „nu a intenționat să spună adevărul” pentru a-i proteja.

Două drumuri la Balmoral

Prințul Harry a mai subliniat, în emisiunea „60 Minutes”, că Windsor au fost „oribili” față de el în ziua morții reginei, care a avut loc pe 8 septembrie 2022. Ei "nu l-au invitat” să călătorească cu ei pentru a merge la patul suveranei. La acea vreme, însă, se spune că l-a întrebat pe fratele său cum intenționează să ajungă la Castelul Balmoral.

„Și apoi, câteva ore mai târziu, știți, toți membrii familiei care locuiesc în zona Windsor și Ascot săreau împreună într-un avion – un avion cu 12, 14, poate 16 locuri, și-a amintit prințul lui Harry. Nu am fost invitat”. Ducele de Sussex mai susține în autobiografia sa, al cărei conținut a fost scurs presei, că regele Charles al III-lea l-a descurajat să o invite pe Meghan Markle la această reuniune de familie.

„Cei Patru Fab nu au existat niciodată”

Tatăl lui Archie și Lilibet crede că familia sa a devenit „complice” la „suferința” soției sale, comparând membrii acesteia cu „autorii unui abuz”. Potrivit acestuia, soții Windsor ar fi contribuit la pătarea reputației lui Meghan Markle - ceea ce ar fi determinat cuplul să se mute în California - și nu ar fi manifestat „nicio dorință de împăcare”. Ceea ce ar explica de ce Ducele de Sussex nu a vorbit cu tatăl sau cu fratele său „de ceva vreme” , după cum a asigurat el la CBS.

Și dacă Prințul Harry a desemnat-o pe Kate Middleton drept „sora pe care nu a avut-o niciodată”, în același timp i-a acuzat pe prințesă și pe soțul ei că au transmis „stereotipuri” despre Meghan Markle. Ei ar fi portretizat-o drept „o actriță americană, divorțată, de rasă mixtă”. O atitudine care i-ar fi „obstrucționat” primirea în familia regală. El a asigurat, de asemenea, că „Fab Four”, o poreclă dată cuplurilor Sussex și Wales înainte de „Megxit”, „nu a existat niciodată”. Potrivit acestuia, cele două cupluri ar fi intrat din start în competiție. „Foarte repede, a devenit Meghan versus Kate, i-a spus el lui Tom Bradby. Și când se întâmplă public, nu poți ascunde asta.”

Moartea Lady Diana

La rândul său, Ducele de Sussex nu și-a cruțat „fratele iubit și dușmanul jurat”, fie în Memoriile sale, fie în interviurile sale de televiziune. El îl acuză în special pe Prințul William că l-a aruncat la pământ în timpul unei dispute în 2019 cu privire la Meghan Markle. De asemenea, crede că ar fi răspuns la loviturile fratelui său dacă nu ar fi urmat o terapie.

Ducele de Sussex a revenit, de asemenea, la moartea Lady Diana în august 1997. El a indicat că el și fratele său au crezut atunci în teoria unei puneri în scenă . Duo-ul ar fi evocat astfel ideea că mama lor nu a murit într-un accident de mașină, ci ar fi decis să „dispară pentru o vreme”. Prințul Harry, atunci în vârstă de 13 ani, ar fi cerut să vadă fotografiile accidentului, pentru a verifica dacă totul este adevărat, așa cum a dezvăluit pentru CBS. Secretara lui privată i le-ar fi arătat.

Multe pasaje din carte mărturisesc așadar trauma lăsată de moartea mamei sale, Prințesa Diana. În interviul său pentru ITV, Harry recunoaște că „a plâns o singură dată, la înmormântarea ei", și își povestește disconfortul când a fost nevoit, împreună cu fratele său, să dea mâna cu oameni care veneau să se reculeagă în fața Palatului Kensington în Londra.

Un scandal „penibil”

Nu l-a cruțat însă pe prințul Andrew, devenind primul membru al familiei regale care a discutat public despre faptul că fostul duce de York este acuzat că ar fi implicat în afacerea Jeffrey Epstein. Un scandal pe care Ducele de Sussex l-a descris drept „penibil”.

„În ciuda faptului că se află în centrul unui scandal rușinos și este acuzat că a agresat sexual o tânără, nimeni nu a sugerat măcar să-i ridice securitatea”, a spus el indignat, constatând că securitatea lui a fost anulată. Prințul Andrew fusese, totuși, lipsit de angajamentele sale oficiale și de patronajul militar. Întrebat despre dorința lui de a-și păstra propriile titluri nobiliare, Prințul Harry a spus că nu va renunța niciodată la ele. „Ce diferență ar face?” a adăugat el.

„William clocotește din interior”

Palatul Buckingham a rămas până acum tăcut oficial cu privire la această avalanșă de confidențe, dar negările și comentariile au început să apară în presa britanică. The Sunday Times citează persoane apropiate prințului William spunând că acesta este „trist” și „clocotește în interior”, dar „rămâne tăcut de dragul familiei sale și al țării”. Prințul Harry, între timp, pune la îndoială intențiile sale.

„Se pot întâmpla multe lucruri” până la încoronarea lui Charles al III-lea, programată pentru luna mai. „Mingea este în terenul lor”, a spus el în interviul său pentru ITV. „Nu cred că a tăcea va face lucrurile să fie mai bune”, continuă el, adăugând că speră la o „conversație” cu familia sa, chiar dacă „nu crede că tatăl sau fratele său va citi cartea”. ”.

În presa britanică, de joi, reacțiile au alternat între neîncredere la intimitatea anumitor anecdote spuse de Harry, precum pierderea virginității., consumul de droguri și indignarea față de ceea ce este văzut ca un atac frontal asupra familiei regale. În special, mărturia lui Harry despre faptul că a ucis 25 de luptători talibani în timpul misiunilor sale în Afganistan a provocat un scandal uriaș. Dacă Windsor nu s-a răzbunat, Ducele de Sussex ar fi fost îndepărtat deja din orice „rol oficial” în timpul încoronării lui Charles al III-lea.

Alte stiri din Externe

Ultima oră