"Ți-ai vândut sufletul, Harry": presa britanică e furioasă din cauza noilor dezvaluiri ale prințului

06 Ian 2023
"Ți-ai vândut sufletul, Harry": presa britanică e furioasă din cauza noilor dezvaluiri ale prințului

A doua zi după ce au fost publicate ultimele fragmente din memoriile sale, ziarele din Marea Britanie se dezlănțuie împotriva prințului expatriat, scrie BFMTV.

O nouă încăierare între Prințul Harry și presa britanică. Dezvăluirile recente ale Ducelui de Sussex, extrase din interviuri care urmează să fie publicate și din memoriile sale așteptate pentru 10 ianuarie, aprind în această vineri ziarele engleze care dezvăluie primele pagini critice.

„O împăcare? Dar ți-ai vândut sufletul, Harry”, se arată pe coperta Daily Express care publica o fotografie cu Harry și fratele său William. Soțul lui Meghan Markle și-a exprimat de fapt dorința de a se „reconecta” cu familia sa într-un fragment dintr-un interviu care va fi difuzat duminică pe CNN. Dar acest apel la liniște a fost urmat, toată săptămâna, de declarații explozive ale celui care a părăsit monarhia pentru a se stabili în California.

Memoriile sale așteptate pe 10 ianuarie, au fost publicate de mai multe mass-media în ultimele zile. Aflăm în special că între William și Harry a explodat o ceartă violentă despre Meghan, în timpul căreia Prințul de Wales și-ar fi „aruncat” fratele mai mic la pământ.

Daily Mirror oferă o critică asemănătoare cu cea a Daily Express: „Totul s-a terminat”, consideră tabloidul cu coperta ilustrată a unei fotografii cu Harry și William în copilărie, unul lângă altul în uniforme școlare.

În noi fragmente din cartea sa publicată joi, Harry critică întreaga familie regală de la distanță. Despre fotografiile cu el îmbrăcat în ofițer nazist, care au făcut scandal când avea 20 de ani, acesta asigură că William și Kate l-au încurajat să aleagă acest costum. El povestește, de asemenea, cum a aflat despre moartea mamei sale, Lady Diana, cum nu a fost de acord ca tatăl său să se recăsătorească cu Camilla - pe care o percepea drept o „mamă vitregă urâtă” - cum a ucis 25 de talibani când era angajat ca pilot de elicopter în Afganistan, detaliază propria sa dezvirginare și mărturisește că a testat cocaina.

Cu acest ultim punct, ziarul The Sun a făcut prima pagină. „Harry: Am luat cola și iarbă”, se arată pe prima pagină a ediției de vineri, împreună cu o fotografie paparazzi cu Harry copil. 

„Se îmbată și își pierde virginitatea în fundul unei cârciumi”, „Lupta lui cu Will și confruntarea dintre Meg și Kate”, „Armata furioasă dupa dezvăluirile sale despre cei 25 talibani morți”, „palatul este cufundat în criză”, sunt celelalte dezvăluiri ale ziarelor.

„Bărbatul bebeluș”

Mai sobru, Daily Telegraph vorbeste despre afirmațiile lui Harry despre mama lui vitregă „Te rog să nu te căsătorești cu Camilla”, titrează cotidianul. Fără a uita, în josul paginii, să amintească multe alte revelații ale prințului. Aflăm că Meghan crede că Kate are „un creier de bebeluș”, sau că Harry a folosit un medium pentru a intra în contact cu mama lui. Pentru acest ziar, memoriile lui Harry „depășesc cele mai mari temeri ale palatului”.

Vizibil obosit de dezvăluirile neîncetate ale lui Harry, Daily Mail îl roagă: „O, scutește-ne!”, spune ziarul folosind un joc de cuvinte cu titlul cărții sale (Spare). Și îl numeste „un bărbat -bebeluș” care „și-a aruncat cu siguranță jucăriile din căruciorul regal”.

Presa britanică probabil că nu a terminat de dedicat primele pagini prințului expatriat. După ce au fost dezvăluite fragmente toată săptămâna, cele două interviuri - eveniment (unul pentru CNN în Statele Unite, celălalt pentru ITV în MareaBritanie) vor fi difuzate duminică. Iar paginile încă nepublicate ale autobigrafiei Spare rezervă, fără îndoială, noi surprize...

Alte stiri din Externe

Ultima oră