Prim-ministrul slovac Fico a fost împușcat și este internat în spital: "un atac la adresa statului și suveranității slovace"

15 Mai 2024
Prim-ministrul slovac Fico a fost împușcat și este internat în spital:  "un atac la adresa statului și suveranității slovace"

Prim-ministrul slovac Robert Fico a fost împușcat de patru ori după o întâlnire a guvernului slovac. Șeful guvernului a fost dus la spital, scrie Le Figaro

Patru focuri au fost trase asupra prim-ministrului slovac Robert Fico, după o ședință de guvern. Unul dintre focuri i-a lovit abdomenul, potrivit presei locale.

În prezent, șeful guvernului este transportat la spital. Trăgatorul a fost arestat. Motivațiile lui sunt momentan necunoscute.

Președintele Slovaciei se spune că este șocat de atacul „brutal” cu armă asupra primului său ministru. 

Ursula von der Leyen condamnă, de asemenea, „atacul ticălos” împotriva lui Robert Fico.

Atacul la adresa primului ministru este un atac la adresa statului și suveranității slovace

Atacul asupra premierului este un atac la adresa statului și suveranității slovace, a postat miercuri liderul Creștin Democraților (KDH), Milan Majersky, pe o rețea de socializare, conform agentiei slovace Tsar.

Partidul a condamnat atacul și i-a urat premierului Robert Fico (Smer-SD) o însănătoșire grabnică.

"Suntem îngroziți de atacul asupra primului ministru al Republicii Slovace. Nu putem tolera astfel de acțiuni împotriva nimănui într-o societate civilizată. Trebuie să ne unim cu toții împotriva oricăror manifestări de violență", a spus Majersky, adăugând că în prezent ar trebui făcut totul pentru calma societatea.

„Condamnăm în mod clar agresiunea, violența și atacurile asupra politicienilor, precum și a altor funcționari publici”, a adăugat el. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră