Președintele egiptean sugerează că civilii din Gaza ar trebui mutați în deșert în Israel

18 Oct 2023
Președintele egiptean sugerează că civilii din Gaza ar trebui mutați în deșert în Israel

Președintele egiptean Abdel Fattah El-Sisi a sugerat miercuri că civilii palestinieni strămutați din Gaza ar putea fi mutați într-o zonă deșertică din Israel, în timp ce actualul conflict continuă, scrie CNN

El-Sisi a vorbit alături de cancelarul german Olaf Scholz la o conferință de presă la Cairo.

„Aș sugera Israelului să mute civilii palestinieni în deșertul din Nakab din Israel până când își va termina operațiunile cu Hamas și alte miliții islamiste”, a spus președintele El-Sisi. Nakab este numit și deșertul Negev. 

Președintele a subliniat că țara sa găzduiește în prezent 8,5 milioane de refugiați și nu poate găzdui mai mulți în timp ce își exprimă îngrijorarea cu privire la potențialele riscuri de securitate ale unui aflux semnificativ de palestinieni în Egipt.  

„Dacă le permitem palestinienilor să traverseze în număr mare, ar putea exista operațiuni teroriste împotriva Israelului, iar Israelul poate riposta”, a adăugat El-Sisi. 

Sisi a condamnat uciderea civililor și a subliniat importanța cauzei palestiniene în rândul statelor arabe.

Cuvintele sale vin după ce regele Abdullah al II-lea al Iordaniei  a avertizat marți că strămutarea palestinienilor în Iordania și Egipt este o „linie roșie” și a spus că nu vor exista refugiați în Iordania și nici refugiați în Egipt. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră