Președintele consiliului de administrație Lukoil a murit după ce a căzut de la etajul 6 al unui spital din Moscova

01 Sep 2022
Președintele consiliului de administrație Lukoil a murit după ce a căzut de la etajul 6 al unui spital din Moscova

Președintele Lukoil, una dintre cele mai mari companii petroliere din Rusia și una dintre singurele afaceri rusești care a criticat invadarea Ucrainei de către Vladimir Putin, a căzut de la fereastra de la etajul șase al unui spital din Moscova. Incidentul s-a petrecut la același spital în care a murit Mihail Gorbaciov, scrie The Telegraph

Ravil Maganov, președintele consiliului de administrație al companiei petroliere Lukoil „a căzut pe fereastra unui spital din Moscova” , relatează agențiile Interfax și TASS , acesta din urmă evocând o „sinucidere”. 

Mass-media de stat s-a grăbit să declare moartea lui Ravil Maganov drept sinucidere dar se pare că nu există camere CCTV în acea parte a Spitalului Clinic Central din cauza renovărilor.

Incidentul s-a petrecut la același spital în care a murit Mihail Gorbaciov

Rapoartele din presă au spus că el a primit tratament pentru o afecțiune cardiacă la spital și că s-a plâns și că este deprimat.

Spitalul din centrul Moscovei este unul dintre cele mai prestigioase din oraș. În general, tratează mulți pacienți de profil și a fost locul în care liderul sovietic Mihail Gorbaciov a murit la începutul acestei săptămâni. Securitatea este de obicei strictă și supravegherea crescută.

„Multe mii de angajați deplâng profund această pierdere gravă și își exprimă sincerele condoleanțe familiei lui Ravil Maganov”, a spus Lukoil  într-o declarație.

Lukoil este considerată controversată în Rusia, deoarece a fost una dintre singurele companii care a condamnat invadarea Ucrainei de către Putin. Într-o declarație din martie, Lukoil a descris invazia „tragică” și a cerut „încetarea cât mai timpurie [posibilă] a conflictului armat”.

Ravil Maganov, născut în 1954, a fost unul dintre liderii istorici ai grupului, fondat în noiembrie 1991. El imaginase și propusese numele companiei și era considerat un loial al Kremlinului.

El este ultimul dintre câțiva oameni de afaceri ruși care a murit în circumstanțe misterioase de la începutul războiului Rusiei în Ucraina în februarie, deși Maganov este de departe cel mai în vârstă.

În mai, un fost senior manager la Lukoil, Alexander Subbotin, a murit și el în circumstanțe neobișnuite.

Moscova a fost din ce în ce mai tensionată în ultimele zile.

Până acum aproximativ o lună, războiul Rusiei în Ucraina a părut departe, dar asasinarea jurnalistei pro-Kremlin Daria Dughina la mijlocul lunii august, atacul incendiar asupra mașinii unui comandant militar înalt săptămâna trecută și începerea unei campanii de recrutare a armatei au schimbat starea de spirit pe stradă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră