Președintele chinez Xi Jinping va vizita Moscova săptămâna viitoare

13 Mar 2023
Președintele chinez Xi Jinping va vizita Moscova săptămâna viitoare

Vizita planificată vine după ce China s-a oferit să negocieze un acord de pace pentru Ucraina, scrie BFMTV.

Președintele chinez Xi Jinping plănuiește să călătorească în Rusia pentru a se întâlni cu Vladimir Putin încă de săptămâna viitoare, ceea ce ar fi mai devreme decât era planificat inițial.

Vizita planificată vine după ce China s-a oferit să negocieze un acord de pace pentru Ucraina, o mișcare salutată cu scepticism de Occident, având în vedere sprijinul diplomatic al Chinei pentru Rusia.

Agenția de presă rusă Tass a raportat pe 30 ianuarie că Vladimir Putin l-a invitat pe Xi Jinping pentru o vizită de primăvară. Luna trecută, Wall Street Journal a raportat că o vizită la Moscova ar putea avea loc în aprilie sau începutul lunii mai.

Un parteneriat „nelimitat”

Ministerul de Externe al Chinei nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii cu privire la posibila vizită a lui Xi Jinping la Moscova, iar Kremlinul a refuzat să comenteze.

China și Rusia au intrat într-un parteneriat „nelimitat” în februarie 2022, cu săptămâni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina. Cele două țări au reafirmat de atunci soliditatea legăturilor lor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră