Portul Izmail a fost lovit de drone, al patrulea atac în 5 zile

07 Sep 2023
Portul Izmail a fost lovit de drone, al patrulea atac în 5 zile

Aseară Rusia a atacat din nou cu drone infrastructura portuară din portul Izmail din regiunea Odesa, pe malul Dunării și la granița cu România, au informat autoritățile din zonă, scrie Le Monde

Sudul regiunii Odessa a fost din nou ținta unui atac cu drone rusești în timpul nopții de miercuri spre joi, care a deteriorat infrastructura portuară, a declarat joi guvernatorul local Oleh Kiper pe Telegram .

Acest atac efectuat cu drone de tip Shahed de fabricație iraniană împotriva districtului Izmail a durat „trei ore”, a declarat Kiper, adăugând că este a patra ofensivă asupra acestei localități în cinci zile.

„Infrastructura civilă și portuară, un lift, precum și o clădire administrativă au fost avariate”, a spus el, raportând și un șofer de camion rănit ușor la picior.

De la abandonarea în iulie a acordului de cereale care a permis Ucrainei să-și exporte liber producția agricolă, Rusia a intensificat atacurile în regiunile sudice Odesa și Mykolaiv, unde sunt situate porturi și platforme.forme cruciale pentru comerțul la Marea Neagră.

Alte stiri din Externe

Ultima oră