Polonia construiește o barieră electronică la granița cu Rusia

18 Apr 2023
Polonia construiește o barieră electronică la granița cu Rusia

Polonia a început să construiască o barieră electronică de ultimă generație la granița sa terestră cu exclava Kaliningrad din Rusia, pentru a monitoriza și a contracara orice activitate ilegală, a declarat marți ministrul polonez de interne, scrie AsociatedPress

Bariera, care va fi echipată cu camere de monitorizare de 24 de ore și detectoare de mișcare, va fi instalată pe 210 de kilometri (130 de mile) și urmează să fie finalizată în toamnă.

„Vom avea o monitorizare completă a graniței cu Rusia”, a declarat Mariusz Kaminski într-o conferință de presă.

„Sunt sigur că aceasta va fi cea mai bine asigurată frontieră a UE”, a spus el.

Anul trecut, Polonia, care este membră a UE, a construit un zid la granița sa cu Belarus, un aliat al Rusiei, pentru a opri un flux ilegal masiv de migranți. Varșovia a spus că traversările au fost organizate de Belarus și autoritățile ruse pentru a destabiliza Polonia și restul UE.

Granițele de est ale Poloniei cu Rusia și Belarus, care sunt și frontiere externe ale UE, vor fi „perfect pregătite pentru orice tip de activități ilegale care sunt legate de situații de criză în ceea ce privește vecinii noștri estici”, a spus Kaminski.

În februarie, Polonia a pus bariere antitanc pe drumurile care duc la punctele de trecere a frontierei cu Kaliningrad. Anul trecut, a pus acolo o barieră din sârmă ghimpata .

Polonia se simte amenințată de invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia și este un susținător puternic al Kievului în conflictul de 14 luni.

Alte stiri din Externe

Ultima oră