Ploile abundente din Dubai ar putea fi cauzate de ploaia artificială, spun meteorologii

19 Apr 2024
Ploile abundente din Dubai ar putea fi cauzate de ploaia artificială, spun meteorologii

În 2002, Emiratele Arabe Unite au început însămânțarea norilor pentru a combate căldura și seceta, dar lipsa drenajului în multe zone poate provoca inundații, scrie Le Soir

Condițiile meteorologice extreme din Emiratele Arabe Unite, care au provocat până acum un deces, ar putea fi rezultatul ploii generate artificial. Centrul Național de Meteorologie (NCM) a confirmat că avioanele au decolat luni și marți pentru a influența vremea.

Cel puțin șapte avioane au decolat de pe Aeroportul Internațional Al Ain între luni seara și marți după-amiaza pentru a însămânța norii, adică eliberează substanțe chimice în atmosferă pentru a încuraja precipitațiile. Avioanele au profitat de norii cumulus care treceau în acel moment.

În 2002, Emiratele Arabe Unite au început însămânțarea norilor pentru a combate căldura și seceta, dar lipsa drenajului în multe zone poate provoca inundații. Potrivit meteorologului NCM Ahmed Habib, care a vorbit cu agenția de știri Bloomberg, ploaia se datorează parțial tehnologiei.

În ciuda caselor și drumurilor inundate și a zborurilor anulate, agenția locală de știri a vorbit marți despre „ploi de bunătate”. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră