Ea vrea să aducă politicieni, mass-media și academicieni într-o nouă rețea globală pro-occidentală și anti-woke pe care a inventat-o împreună cu canadianul Jordan Peterson care lupta împotriva stângii extremiste în campusurile nord-americane, scrie Le Figaro
Era 2015, iar David Cameron i-a cerut să intre în Camera Lorzilor, camera superioară britanică în care, prin tradiție, membrii sunt nobili sau înnobilați . Prin urmare, a devenit baroneasă. Philippa Stroud este mai presus de toate baroana săracilor, deoarece cea mai mare parte a vieții ei a fost dedicată acțiunii obstinate pentru a înțelege cum să-i ajute, fie în privat, fie apărând viziunea ei despre „conservatorism compasional” în fața guvernelor conservatoare succesive - a fost consilier la mai mulți miniștri.
Am locuit la Paris între 8 și 12 ani pentru că tatăl meu era bancher aici și am studiat și la Universitatea din Aix-en-Provence.” , a spus ea jurnalistilor francezi. Dar foarte repede, s-a mutat în Hong Kong, unde s-a implicat într-un program inovator pentru a ajuta dependenții de droguri și membrii din mafia triadelor care se pocăiau.
Acolo și-a cunoscut soțul, David, un pastor protestant și, de asemenea, fondator de fundații. Întors în Anglia, foarte activă în cercurile conservatoare, ea a luptat pentru un venit simplificat pentru cei mai săraci, chiar dacă cursul austerității bugetare de după criza din 2008 a crescut precaritatea. Și ea a luptat recent pentru ca Westminster să adopte o lege care să protejeze libertatea cercetării universitare, împotriva presiunilor activismului academic-ecologic, decolonial și post-patriarhal.
Construieste o rețea internațională
„Trebuie să spunem o poveste mult mai pozitivă despre ceea ce Occidentul a realizat și ce poate face în continuare”, spune ea. Pentru că Philippa Stroud este o creștină luptătoare, al cărei păr blond, privirea dreaptă și convingere calmă au ajuns să o facă muza unui drept care, fără să știe cum, urmărește să revitalizeze valorile Occidentului.
Trebuie să spunem o poveste mult mai pozitivă despre ceea ce Occidentul a realizat și ce poate face în continuare
Philippa Stroud
„Am crezut că soțul meu va intra în politică și, în cele din urmă, am făcut-o”, ne spune ea. Astăzi, ea se angajează în principal în metapolitică. Ceea ce contează, înainte de programe și petreceri, este să construiești o rețea internațională. Dar ceea ce contează este inițiativa: nu este doar o chestiune de valori, ci de optimism și credință în viitor. Vorbim despre JK Rowling, al cărei refuz de a ceda dictatului neofeminismului îl admiră. „Practic, ea retrăiește lupta împotriva intoleranței a personajului ei Harry Potter”, spune ea. Romanciera va fi prezentă, speră ea, la următoarea adunare a acestei noi federații.
Ne vedem in februarie 2025
Ideea a apărut după o conversație cu academicianul canadian Jordan Peterson. Acest profesor de psihologie la Universitatea din Toronto a devenit o celebritate în cercurile conservatoare americane pentru lupta sa împotriva standardelor LGBTQ+ în campusurile de peste Atlantic. „După conversația noastră, Jordan a plecat într-o călătorie în Europa și a întâlnit o mulțime de oameni care gândesc ca noi, dar care se luptă în propriul lor colț”, ne spune ea. Ne-am spus „trebuie să aducem împreună lupta”.
Unii patroni, contactați de The Baronness, au considerat că ideea este bună și au finanțat lansarea ARC, inaugurată la Londra în 2023. Acesta a reunit 1.500 de delegați din 72 de țări. Următorul forum va avea loc în februarie 2025. Civilizația noastră a inventat libertatea conștiinței, demnitatea persoanei, gândirea critică și credința în progres. O astfel de credință în viitor este o anomalie plăcută în pesimismul predominant. Auzim multe despre „policrizele” care ne așteaptă, dar avem de ales, putem refuza declinul. Spengler a greșit. Civilizațiile se pot regenera. Să nu ne mai plângem și să ne suflecăm mânecile!