Peste 2.000 de morți în cutremurul din Maroc dar cifrele ar putea crește și mai mult

10 Sep 2023
Peste 2.000 de morți în cutremurul din Maroc dar cifrele ar putea crește și mai mult

Cel mai recent raport al cutremurului care a lovit Marocul în noaptea de vineri spre sâmbătă arată 2.012 decese dar cifrele ar putea crește și mai mult, scrie BFMTV

Potrivit Centrului Național de Cercetare Științifică și Tehnică (CNRST) cu sediul la Rabat, cutremurul care a lovit Marocul aseară este estimat la magnitudinea 7 pe scara Richter. Acesta este cel mai mare înregistrat vreodată în țară, potrivit presei locale.

Epicentrul său a fost în provincia Al-Haouz, la sud-vest de orașul turistic Marrakech.

 Cel puțin 2.012 persoane au murit în puternicul cutremur care a lovit Marocul peste noapte de vineri până sâmbătă, provocând pagube enorme și semănând panică în Marrakech și în alte câteva orașe.

Cutremurul a lăsat 2.059 de răniți, dintre care 1.404 în stare foarte gravă, a anunțat Ministerul de Interne într-un comunicat de sâmbătă târziu în seară. Cu câteva ore mai devreme, un raport anterior arăta 1.305 decese.

Satul Moulay Brahim, la sud de Marrakech, a fost aproape distrus de cutremur.

Situată în apropierea epicentrului cutremurului, localitatea s-a transformat într-o grămadă gigantică de moloz, așa cum se arată în imagini impresionante surprinse de pe cer și pe pământ.

Regatul a decretat un doliu național de trei zile , a anunțat cabinetul regal în cursul zilei, în urma unei întâlniri prezidate de regele Mohammed al VI-lea cu privire la acest cutremur, cel mai puternic care a lovit țara până în prezent.

Alte stiri din Externe

Ultima oră