Parlamentarii ruși adoptă o lege care interzice „propaganda” LGBT+: amenzile se ridică la 160.000 euro

24 Noi 2022
Parlamentarii ruși adoptă o lege care interzice „propaganda” LGBT+: amenzile se ridică la 160.000 euro

Un text care întărește interzicerea „propagandei” LGBT în Rusia a fost votat de parlamentarii ruși în această joi, 24 noiembrie 2022. Interzice „promovarea relațiilor sexuale netradiționale” tuturor și nu mai numai minorilor, așa cum a fost cazul anterior în țară, scrie Ouest France

Deputații ruși au adoptat amendamente joi, 24 noiembrie 2022, care lărgesc considerabil domeniul de aplicare a unei legi care interzice „propaganda” LGBT+ , în mijlocul unei ofensive conservatoare a Kremlinului care însoțește ofensiva militară din Ucraina.

Versiune extinsă a unui text din 2013

Această nouă lege, care este o versiune extinsă a unui text mult criticat din 2013 care interzice „propaganda” LGBT+ în rândul minorilor, interzice acum „promovarea relațiilor sexuale netradiționale” tuturor vârstelor, în mass-media, pe internet, în cărți și în filme.

Această sferă largă, precum și interpretarea largă permisă de conceptul vag de „promovare” ridică temeri de o represiune sporită față de comunitățile LGBT+ din Rusia, care sunt deja puternic discriminate.

160.000 euro amendă

„Promovarea relațiilor sexuale netradiționale este interzisă […] A fost introdusă și interzicerea promovării pedofiliei și a schimbării de gen”, a declarat șeful Camerei Inferioare a Parlamentului (Duma), Volodin Vyacheslav, într-un comunicat.

„Amenzile se ridică la 10 milioane de ruble” (aproximativ 160.000 de euro) pentru infractori, a adăugat el.

Pentru ca textul să devină lege, acesta trebuie în continuare validat de camera superioară a Parlamentului, Consiliul Federației, și semnat de președintele Vladimir Putin, ceea ce constituie formalități.

Alte stiri din Externe

Ultima oră