Paris: o femeie care amenința că se va arunca în aer strigând Allah Akbar a fost împușcată de politie

31 Oct 2023
Paris: o femeie care amenința că se va arunca în aer strigând Allah Akbar a fost împușcată de politie

Poliția a deschis focul asupra unei femei în metroul din Paris. Potrivit informațiilor femeia purta un voal islamic care o acoperea integral și a amenrințat că se se va arunca în aer strigând Allah Akbar, scrie Le Monde.

Marți,  31 octombrie, poliția franceză a împușcat și a rănit grav o femeie care amenința într-un tren regional din Paris, au declarat pentru Agence France-Presse o sursă din poliție și parchetul din Paris. Potrivit martorilor, femeia ea „complet acoperită” de un voal islamic, a strigat „Allahu akbar” și „a amenințat”, a spus sursa din poliție, adăugând că „a refuzat să respecte ordinele poliției”.

După ce pasagerii dintr-un tren suburban au alertat poliția, ofițerii au reușit să „izoleze” femeia la stația Bibliotheque Francois Mitterrand de pe malul stâng al Senei, stație care a fost evacuată rapid, a spus sursa polițienească. Ea a amenințat că „se va arunca în aer”, a declarat procuratura din Paris, adăugând că poliția a tras un singur foc, provocându-i o rană care i-a pus viața în pericol.

Poliția a deschis două anchete, au spus procurorii. Una va investiga acțiunile femeii, în special de „glorificare a terorismului, amenințări cu moartea și intimidare a unui funcționar public”, în timp ce altul va elucida dacă folosirea de către poliție a unei arme de foc a fost justificată.

Franța este în alertă de „urgență de atac terorist” începând din 13 octombrie, când un profesor din orașul Arras, din nordul orașului, a fost înjunghiat de un fost elev islamist care a strigat Allah Akbar în timpul atacului.

"Polițiștii au luat decizia corectă. Persoana a fost extrem de hotărâtă și având în vedere determinarea, colegii mei nu au avut altă soluție pentru a nu fi loviți de o explozie, decât să o neutralizeze împușcând-o cu o armă de foc", declară Axel Ronde, purtător de cuvânt al Poliției, la BFMTV.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră