Pană uriașă la Microsoft: aeroporturi, televiziuni, bănci... Întreaga lume este afectată

19 Iul 2024
Pană uriașă la Microsoft: aeroporturi, televiziuni, bănci... Întreaga lume este afectată

Multinaționala americană a anunțat vineri o întrerupere globală care afectează clienții profesioniști. Companiile aeriene, mass-media și băncile din întreaga lume sunt afectate. Întreruperea gigantică nu s-ar datora unui atac cibernetic , ci unei actualizări a  antivirusului profesional CrowdStrike dezvoltat pe computere care utilizează sistemul Microsoft, scrie Le Figaro

Un incident informatic legat de o actualizare în cloud Microsoft afectează serviciile din întreaga lume în această vineri, 19 iulie 2024. Se crede că întreruperea se datorează antivirusului Microsoft CrowdStrike

Întreruperea gigantică nu s-ar datora unui atac cibernetic , ci unei actualizări a  antivirusului profesional CrowdStrike dezvoltat pe computere care utilizează sistemul Microsoft. Într-o declarație, Microsoft a spus că o investigație este în curs.

CrowdStrike, antivirusul integrat în sistemul Microsoft și cauza uriașei întreruperi, este o companie americană de securitate cibernetică fondată în 2011 și cu sediul în Austin, Texas. Pagina sa Wikipedia indică faptul că compania „oferă instrumente digitale de răspuns la atacurile computerizate, securizează cloud-urile computerizate și datele clienților săi” . Vineri dimineață, compania a anunțat că și-a reparat programul. 

Aeroporturile și companiile aeriene din întreaga lume sunt afectate, chiar paralizate

oate marile companii aeriene americane suspendă zborurile, potrivit unei alerte a  Administrației Federale a Aviației (FAA) vineri. FAA le cere controlorilor de trafic aerian să informeze piloții în zbor că companiile se confruntă în prezent cu probleme de comunicare,  relatează ABC . Zborurile actuale vor continua, dar nu vor decola zboruri americane, United sau Delta.

După aeroporturile spaniole, cele din Berlin, Edinburgh, Amsterdam, sunt din nou cele din Praga, Dusseldorf, Hong Kong... care au anunțat că vor fi perturbate de întreruperea IT globală.

Compania KLM anunță că își suspendă „în mare măsură” zborurile, trei companii indiene anunțând că sistemul lor de rezervare a zborurilor este inaccesibil.

Aeroportul Narita din Japonia, la aproximativ 60 de kilometri de Tokyo, a declarat că companiile aeriene JetStar, Jeju Air, Qantas, HK Express și Spring Japan se confruntă cu probleme de sistem. În India, Aeroportul Delhi raportează că unele servicii au fost afectate temporar.

Microsoft spune că „trateaza acest eveniment cu cea mai mare prioritate”

„Serviciile noastre sunt îmbunătățite pe măsură ce continuăm să luăm măsuri de atenuare ”, a scris compania pe rețeaua de socializare X (fostă Twitter).

Într-un mesaj intitulat „Degradarea serviciului ”, Microsoft spune că utilizatorii „s-ar putea să nu poată accesa diverse aplicații și servicii Microsoft 365 ” .

Microsoft adaugă că rămâne „mobilizat pentru a gestiona acest eveniment cu cea mai mare prioritate și urgență, continuând să abordeze impactul în curs pentru aplicațiile Microsoft 365 rămase care sunt într-o stare degradată”

Cel mai mare operator de tren din Marea Britanie lovit de probleme IT

Cel mai mare operator feroviar din Marea Britanie a anunțat vineri că este afectat de probleme IT care au dus la potențiale anulări de ultim moment.

„În prezent, ne confruntăm cu probleme IT larg răspândite în rețeaua noastră ”, au anunțat cele patru companii de tren din grupul Govia Thameslink Railway pe rețelele sociale.

Ryanair avertizează despre „potenţiale întreruperi ale reţelei”

Compania aeriană europeană Ryanair a declarat că se confruntă cu „potenţiale întreruperi ale reţelei”. Ea îi sfătuiește pe oricine care călătorește vineri să verifice aplicația Ryanair pentru cele mai recente actualizări de zbor.

Sky News difuzează imagini de arhivă în locul emisiunii sale matinale

Emisiunea de mic dejun a  canalului american Sky News  nu a fost difuzată vineri dimineață, înlocuită cu imagini de arhivă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră