Orban: Exista multe întrebări și îndoieli cu privire la cererea de aderare a Kievului la UE

06 Oct 2023
Orban: Exista  multe întrebări și îndoieli cu privire la cererea de aderare a Kievului la UE

„Au apărut multe întrebări cu privire la cererea de aderare a Kievului la UE”, a declarat vineri prim-ministrul Viktor Orbán, sosind la summitul UE de la Granada, Spania, scrie Magyarnemzet

"Liderii UE trebuie să organizeze o întâlnire strategică pe această temă, deoarece includerea unei țări aflate în război nu a mai fost niciodată luată în considerare", a spus premierul

Ca răspuns la întrebări, Viktor Orbán a spus că blocul ar trebui să înțeleagă ce impact ar avea aderarea Ucrainei asupra politicii de securitate, agricultură și dezvoltare regională a UE.

"Ungaria este un stimulent și susținător al procesului, dar, în același timp, multe țări membre se referă la oboseala extinderii", ceea ce nu este corect pentru cei care așteaptă aderarea".

Nu există nicio șansă la un acord privind migrația între liderii statelor membre ale Uniunii Europene”, a spus el referitor la celălalt subiect esențial al summit-ului.

"Acest lucru este imposibil din punct de vedere politic, deoarece au convenit anterior că vor decide în unanimitate asupra reglementării migrației, dar acest lucru a fost schimbat recent, iar pachetul a fost forțat,ocolind Ungaria și Polonia

"După acest lucru, nu mai există nicio șansă de compromis sau acord, și nu numai acum, ci pentru anii următori. Ne vom apăra granițele de migranți și de birocrații de la Bruxelles!" a declarat Viktor Orbán.

Premierul a publicat pe Facebook un videoclip de la Granada, în care spune: "deși sunt la mii de kilometri de Bruxelles, se vede că mingea este la Bruxelles".

Alte stiri din Externe

Ultima oră