ONU îl îndeamnă pe Musk să respecte drepturile omului pe Twitter

06 Noi 2022
ONU îl îndeamnă pe Musk să respecte drepturile omului pe Twitter

Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului a cerut ca „drepturile omului” să fie în centrul managementului rețelei sociale, scrie Le Figaro.

Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Volker Türk, l-a îndemnat sâmbătă pe noul proprietar al Twitter Elon Musk să se asigure că aceste drepturi sunt respectate pe rețeaua de socializare.

Vă îndemn să vă asigurați că drepturile omului sunt esențiale pentru gestionarea Twitter sub conducerea dumneavoastră”, a scris Volker Türk într-o scrisoare deschisă în care și-a exprimat „îngrijorarea față de piața noastră publică digitală și rolul Twitter în aceasta”. 

Respectul pentru drepturile noastre comune ale omului ar trebui să acționeze ca garanții pentru utilizarea și evoluția platformei” și „ca toate companiile, Twitter trebuie să înțeleagă prejudiciile asociate platformei sale și să ia măsuri pentru a le remedia”, a adăugat el.

Echipa demisă

În acest sens, informația că Elon Musk a demis întreaga echipă de Twitter care s-a dedicat drepturilor omului „nu este, din punctul meu de vedere, un început încurajator”, a regretat Volker Türk. Înaltul Comisar pentru Drepturile Omului, care și-a publicat scrisoarea deschisă pe Twitter, unde are aproximativ 25.000 de abonați, a stabilit șase principii fundamentale, printre care libertatea de exprimare, protecția vieții private și garantarea transparenței.

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, a preluat controlul Twitter pe 28 octombrie, după ce a cumpărat rețeaua de socializare de la Bluebird pentru 44 de miliarde de dolari. A dizolvat imediat consiliul de administrație, a demis liderii, înainte de a concedia aproximativ jumătate din cei 7.500 de angajați.

Alte stiri din Externe

Ultima oră