Olaf Scholz: „Nu este adevărat ca Marea Britanie și SUA au aruncat în aer acordul de pace între Ucraina si Rusia în 2022"

12 Sep 2023
Olaf Scholz: „Nu este adevărat ca Marea Britanie și SUA au aruncat în aer acordul de pace între Ucraina si Rusia în 2022"

Cancelarul german Olaf Scholz a negat „poveștile” conform cărora un acord de pace încheiat între Ucraina și Rusia ar fi fost deja negociat în primăvara lui 2022, la scurt timp după începerea războiului, dar ar fi fost „ aruncat în aer” de Statele Unite sau Marea Britanie. „Nu, nu este adevărat”, a spus Scholz în timpul întâlnirii „Îndrăzneala păcii” a comunității din Sant’Egidio, scrie agentia DPA citata de Bild

La Reuniunea Internațională de Pace a Comunității Sant'Egidio de la Berlin, cancelarul Olaf Scholz a atenuat așteptările pentru o soluție rapidă de pace a războiului de agresiune rus. „Asta necesită efort și timp”, a spus politicianul SPD. El a apărat și livrările de arme către Ucraina.

Cancelarul Olaf Scholz a atenuat așteptările privind o soluție de pace rapidă pentru Ucraina, care a fost atacată de Rusia. Cancelarul SPD a declarat, marți, la Berlin, că acum a fost posibil să aducem state importante la masă și că lucrăm împreună pentru a promova principiile pentru o soluție de pace. Dar: „Asta necesită efort și timp. Timp pe care de fapt nu îl avem pentru că Rusia continuă să bombardeze, să tortureze și să omoare în Ucraina.”

Scholz a spus ca baza păcii este „înțelegerea conducerii ruse că este vorba și despre retragerea trupelor. Apoi va exista și o oportunitate de discuții, iar guvernul ucrainean va lua parte, sunt sigur.”

Cancelarul a contrazis „povestirile” conform cărora un acord de pace finalizat a fost deja negociat între Ucraina și Rusia în primăvara lui 2022, la scurt timp după începerea războiului, dar a fost anumat de SUA sau Marea Britanie. „Nu, nu este adevărat”, a spus Scholz.

Ambele părți încă vorbeau între ele. „Dar ceea ce ar fi facut posibilă o înțelegere a fost distrus, deoarece președintele rus a folosit timpul doar pentru a-și conduce trupele în jurul Ucrainei după atacul eșuat asupra capitalei Kiev și pentru a continua atacul asupra țării de la estul Ucrainei”. Aceste negocieri nu au mai avut succes.

Scholz a apărat încă o dată livrările de arme germane către Ucraina. „Vom continua să sprijinim Ucraina în dreptul său la autoapărare atât timp cât va fi necesar”, a subliniat cancelarul. „Cred că acest lucru este necesar nu numai politic și strategic, ci și necesar din punct de vedere al eticii păcii”.

Scholz a comentat și despre migrație la Reuniunea internațională pentru pace. El este îngrijorat de sprijinul social pentru primirea refugiaților în Germania. Este un imperativ al umanității să accepte femei și bărbați care fug de război și persecuție politică, scrie Traunsteiner Tagblatt

„Și, în același timp, trebuie să ne asigurăm că acceptarea acestui lucru este menținută în societățile noastre”, a spus Scholz la Berlin. Acest lucru este important „dacă vrem să contracarăm marii simplificatori, pictorii alb-negru și populiștii”.

Ca răspuns la o întrebare despre diferitele proceduri de acceptare a refugiaților de război din Ucraina și a altor persoane care caută protecție, cancelarul a spus: „Nu există o practică diferită de sprijin pentru cei care fug din Ucraina și alții”.

Ceea ce este diferit este că motivul pentru care oamenii din Ucraina să fugă este clar, și anume războiul de agresiune rusesc. „Trebuie să stabilim acest lucru în detaliu împreună cu ceilalți refugiați.” Este important ca acest lucru să se întâmple rapid. Cancelarul a spus că s-au făcut progrese. Decizia autorităților este luată acum la șase până la șapte luni de la depunerea cererii. Este relativ scurt în comparație cu standardele internaționale.

Alte stiri din Externe

Ultima oră