Occidentul ar trebui să accepte costul vieții mai mare pentru a "învinge Rusia", spune fostul șef al armatei britanice

17 Apr 2022
Occidentul ar trebui să accepte costul vieții mai mare pentru a "învinge Rusia", spune fostul șef al armatei britanice

Într-un interviu pentru The Telegraph, generalul Sir Nick Parker a spus că occidenul ar trebui să „re-prioritizeze” și că oamenii „ar trebui să sufere mai mult” în viața de zi cu zi pentru a forma o coaliție eficientă pentru a învinge Rusia după invazia acesteia în Ucraina.

Occidentul ar trebui să accepte un cost al vieții mai mare pentru a ajuta Germania să se lipsească de petrolul rusesc, a spus fostul comandant al armatei britanice.

Afirmația sa că națiunile occidentale ar trebui să ajute la subvenționarea Germaniei, care s-a angajat să se lipsească de petrolul rusesc, a venit în vreme ce Marea Britanie se află într-o criză a costului vieții , mulți fiind forțați să aleagă între „încălzire sau mâncare”.

Gen Sir Nick, un fost ofițer al armatei britanice care a servit ca comandant al forțelor terestre, a sugerat că Marea Britanie ar trebui să „deturneze propriile resurse de energie pentru a ajuta Germania”, ceea ce ar crește și mai mult facturile la energie casnică . 

El a avertizat, de asemenea, că războiul din Ucraina și criza costului vieții ar trebui privite ca fiind indisolubil legate, deoarece „s-ar putea să fie nevoie să intrăm în război”. 

„Cred că este probabil că în toate țările noastre este nevoie ca oamenii să re-prioritizeze. Ceea ce s-a întâmplat este o amenințare pentru noi toți și este potențial o amenințare foarte semnificativă. 

„Și, prin urmare, pentru a depăși amenințarea, va trebui să suferim, dar acea durere trebuie să fie explicată foarte clar oamenilor, astfel încât să înțeleagă contextul."

„Poate fi nevoie să mergem la război. Acest lucru necesită o reordonare completă a priorităților noastre naționale, aceasta ar necesita o conversație foarte clară cu publicul pentru a explica de ce este necesar acest lucru.”

Comentariile sale au venit în timp ce Volodimir Zelensky, președintele ucrainean, a acuzat țările europene care continuă să cumpere petrol rusesc că „și-au câștigat banii în sângele altora” .

Alte stiri din Externe

Ultima oră