Occidentalii „luptă direct” cu Rusia în Ucraina, spune Lavrov

24 Sep 2023
Occidentalii „luptă direct” cu Rusia în Ucraina, spune Lavrov

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a vorbit la o conferință de presă în marja Adunării Generale a ONU, scrie Le Figaro

Occidentalii „ luptă direct ” cu Rusia în Ucraina, a acuzat sâmbătă ministrul rus de externe Serghei Lavrov, în marja Adunării Generale a ONU.

Poți să-i spui cum vrei, dar ei se luptă cu noi, se luptă direct cu noi. Îl numim război hibrid, dar asta nu schimbă realitatea”, a adăugat el, referindu-se la ajutorul financiar, armele și „mercenarii  din țările occidentale.

Șeful diplomației ruse, în timpul unei lungi conferințe de presă la sediul ONU din New York, a fost chestionat cu privire la implicarea Statelor Unite în conflictul din Ucraina.

Faptul că se luptă de facto împotriva noastră folosind corpul ucrainenilor, cred că toți cei de aici care sunt interesați de situația din Ucraina știu foarte bine că americanii, britanicii și alții se luptă furnizând mai întâi tot mai multe arme”, a acuzat Lavrov.

Statele Unite și țările europene care au furnizat sisteme de arme Kievului de la invazia rusă din februarie 2022 insistă că nu sunt în război cu Moscova, ci că ajută Ucraina să se apere.

În discursul său, Lavrov a criticat în primul rând Occidentul. „ SUA și colectivul occidental subordonat acesteia continuă să alimenteze conflicte care împart umanitatea în mod artificial în blocuri ostile și împiedică atingerea obiectivelor generale.

 „Ei fac tot ce pot pentru a preveni formarea unei adevărate ordini mondiale multipolare”, a spus Lavrov. „Încearcă să forțeze lumea să joace după propriile reguli egocentrice”, a continuat ministrul de externe.

"Umanitatea la răscruce pentru a evita un mare război”

„Astăzi, ca de multe alte ori în trecut, omenirea se află din nou la o răscruce de drumuri. Depinde numai de noi să stabilim cum se va dezvolta istoria. Este în interesul nostru comun să evităm coborârea într-un mare război și finalul final. prăbușirea mecanismelor de cooperare internațională create de generații de predecesori”. Este ceea ce a subliniat ministrul rus de externe Serghei Lavrov în cadrul discuției politice generale a celei de-a 78-a sesiuni a Adunării Generale a Națiunilor Unite, scrie La Repubblica

Alte stiri din Externe

Ultima oră