O resedință pentru studenți de la Universitatea Berkley California interzice accesul albilor: „Nu am avut voie să-l las pe tatăl meu să locuiască pentru că este alb”, a spus un student metis

21 Aug 2022
O resedință pentru studenți de la Universitatea Berkley California interzice accesul albilor: „Nu am avut voie să-l las pe tatăl meu să locuiască pentru că este alb”, a spus un student metis

O cooperativa de locuințe pentru studenți din Berkeley, California, afirmă, de asemenea, că rezidenții trebuie să alerteze pe alții atunci când intenționează să aducă oaspeți albi în casă, scrie Fox News

„Person of Color Theme House” este o cooperativă de locuințe situată în apropiere de Universitatea Berkeley , care „are ca scop să ofere locuințe studenților de culori cu venituri mici, din prima generație, imigranți și marginalizați”, potrivit site-ului său. 

Este o afacere privată și nu este afiliată universității.

Într-o  fotografie  a „regulilor casei” pentru cooperativă, chiriașii sunt instruiți să nu aducă oaspeții albi în casă fără permisiune și să țină oaspeții albi departe din zonele comune.

„Mulți membri de culoare s-au mutat aici pentru a putea evita violența și prezența albilor, așa că respectă-le decizia de a evita dacă aduceți oaspeți albi”, se arată în lista cu regulile casei.

Oamenilor albi nu le este interzis în totalitate accesul în incinta casei, dar cei care doresc să aducă oaspeți albi în clădire trebuie să alerteze alți chiriași.

„Anunțări întotdeauna oaspeții în Chatul pentru oaspeți dacă vor fi în spa comune cu dvs. și dacă sunt albi”, spune o regulă.

Oamenilor albi li se interzice cu desăvârșire intrarea în spațiile comune din casă pentru a le permite oamenilor de culoare să evite „prezența albă”.

"Oaspeții au voie în spațiile comune, dar vă rugăm să fiți atenți dacă în prealabil sunt membri ai casei în cameră. Oaspeții albi nu au voie în spațiile comune", se arată într-o altă regulă. „Evitați să aduceți părinți/membri de familie care exprimă fanatism. Membrii queer, negri și indigeni nu ar trebui să evite spațiile comune din cauza părinților/membrilor familiilor homofobi sau rasiști.”

„Person of Color Theme House există pentru a crea un spațiu sigur și primitor pentru membrii casei sale și pentru a construi solidaritate cu comunități de culoare din zona Berkeley și dincolo”, se arată pe site-ul casei.

Un student metis, care a susținut că a locuit în reședință, a spus că „prezența sa ca persoană cu pielea deschisă nu a fost binevenită” și că a fost insultat.

„Nu am avut voie să-l las pe tatăl meu să locuiască pentru că este alb ”, a scris studentul pe Reddit.

Alte stiri din Externe

Ultima oră