Numărul cetățenilor israelieni capturați de Hamas este „fără precedent”

08 Oct 2023
Numărul cetățenilor israelieni capturați de Hamas este „fără precedent”

Numărul israelienilor capturați este „semnificativ”, spune armata israeliană, în timp ce Hamas avertizează că ostaticii sunt răspândiți acum în Gaza, scrie CNN.

Numărul cetățenilor israelieni capturați de Hamas este „fără precedent”, au declarat Forțele Israeliene de Apărare (IDF) în timp ce gruparea militantă a spus că ostaticii pe care luptătorii ei i-au luat sunt răspândiți în toată Gaza.

„Este fără precedent în istoria noastră că avem atât de mulți cetățeni israelieni în mâinile unei organizații teroriste”, a declarat sâmbătă, purtătorul de cuvânt al IDF, locotenentul colonel Jonathan Conricus.  

„Acestea sunt scene extrem de tulburătoare pe care să le vadă orice israelian. Nici nu vreau să-mi imaginez care va fi soarta acestei persoane israeliene în mâinile acestor animale însetate de sânge”.

„Pot să vă asigur că IDF se va concentra pe recuperarea fiecărui israelian”, a spus Conricus, adăugând că numărul de civili și soldați capturați de Hamas este „din păcate, un număr semnificativ”.

„Sunt cifre pe care nu le-am văzut niciodată până acum și acestea sunt fără precedent și vor forța un răspuns fără precedent din partea Israelului”, a spus Conricus.

Într-o declarație de sâmbătă, Hamas a declarat că ostaticii israelieni capturați sunt ținuți peste tot în Fâșia Gaza și a avertizat împotriva atacurilor din zonă.

Amenințarea Gazei și a poporului său este un joc pierdut și un record doborât”, a declarat purtătorul de cuvânt al Brigăzii Al Qassam, Abu Obaida, într-un mesaj audio înregistrat sâmbătă seara.

„Ceea ce se întâmplă cu oamenii din Fâșia Gaza li se va întâmpla și lor și ferește-te de calcule greșite”, a adăugat Obaida.

Brigăzile Izzedine al Qassam, aripa armată a Hamas, au susținut sâmbătă mai devreme că au capturat „zeci” de israelieni în timpul atacului surpriză de sâmbătă.

După atac, premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis că va „distruge” Hamas.

„Vom răzbuna cu forță această zi întunecată pe care au impus-o statul Israel și cetățenii săi”, a spus Netanyahu într-un discurs televizat sâmbătă seara. „Le spun locuitorilor din Gaza: Plecați acum pentru că vom opera cu forță peste tot”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră