„Nu ar fi trebuit niciodată” să lase războiul să izbucnească în Ucraina: Donald Trump îl critică pe Volodymyr Zelensky

18 Oct 2024
„Nu ar fi trebuit niciodată” să lase războiul să izbucnească în Ucraina: Donald Trump îl critică pe Volodymyr Zelensky

Candidatul republican, cu mai puțin de trei săptămâni înainte de alegerile americane, a declarat joi că „Ucraina nu mai este Ucraina”, scrie Le Figaro

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky „nu ar fi trebuit să lase niciodată să înceapă acest război”, a spus Donald Trump joi , cu 19 zile înainte de alegerile care l-ar putea trimite înapoi la Casa Albă. Joe Biden este „instigatorul acestui război”, a mai afirmat candidatul republican, în timp ce ucrainenii și mulți europeni se tem că o posibilă victorie a lui Donald Trump ar duce la abandonarea ajutorului militar american către Kiev.

„Ucraina, vă rugăm să rețineți, nu mai este Ucraina ”, a adăugat fostul președinte, într-o discuție cu Patrick Bet-David, un om de afaceri care difuzează o emisiune online numită „PBD Podcast” . „Fiecare oraș este practic distrus din pământ. Toate aceste cupole aurii magnifice sunt la pământ, reduse în bucăți ”, a continuat Donald Trump. El a adăugat, referitor la Volodymyr Zelensky: „Asta nu înseamnă că nu vreau să-l ajut, pentru că îmi pare rău pentru acești oameni ” .

„Joe Biden a fost instigatorul acestui război”, pentru Donald Trump

Acestea sunt cele mai dure remarci ale lui Donald Trump care îl vizează pe președintele ucrainean de la întâlnirea dintre cei doi bărbați de la sfârșitul lunii septembrie la New York . Joe Biden poartă, potrivit republicanului, responsabilitatea de a nu fi putut evita acest conflict. „Dacă am fi avut un președinte cu jumătate de creier, acest lucru ar fi fost ușor de rezolvat ”, a asigurat el. „Îl dau vina pe el în cea mai mare parte. A spus exact opusul a ceea ce ar fi trebuit spus. El a fost instigatorul acestui război .

Candidatul republican asigură că va putea rezolva criza ucraineană în 24 de ore dacă va fi ales pe 5 noiembrie, prin presupusul respect pe care l-ar trezi la nivel internațional și prin relația cu Vladimir Putin. El continuă să repete că, dacă ar fi fost la Casa Albă, războiul din Ucraina nu ar fi izbucnit niciodată.

Alte stiri din Externe

Ultima oră