New York Times: Comisia Camerei Reprezentanților nu găsește nicio dovadă ca președintele Biden ar fi făcut vreo faptă de corupție

12 Mai 2023
New York Times: Comisia Camerei Reprezentanților nu găsește nicio dovadă ca președintele Biden ar fi făcut vreo faptă de corupție

După luni de anchetă și multe acuzații publice de corupție împotriva domnului Biden și a familiei sale, primul raport al anchetei camerei reprezentatilor condusa de republicani nu a arătat nicio dovadă a unei astfel de acțiuni necorespunzătoare, scrie NewYorkTimes.

După patru luni de investigații, republicanii Camerei care au promis că își vor folosi noua majoritate pentru a descoperi dovezi ale faptelor greșite ale președintelui Biden au recunoscut miercuri că nu au descoperit încă materiale incriminatoare despre el, în ciuda insinuărilor frecvente că el și familia lui au fost implicați în comportament criminal și corupție.

La o conferință de presă mult mediatizată la Capitol Hill pentru a arăta concluziile preliminare ale investigației lor principale asupra lui Biden și a familiei sale, liderii republicani au lansat documente financiare care detaliază modul în care unele dintre rudele președintelui au fost plătite cu peste 10 milioane de dolari din surse străine între 2015. și 2017.

Republicanii au descris tranzacțiile ca o dovadă a „traficului de influență” din partea familiei lui Biden, inclusiv a fiului său, Hunter Biden, și au făcut referire la câteva detalii cunoscute anterior, chiar dacă nu sunt măgulitoare, despre relațiile de afaceri ale tânărului dl Biden. Acestea au inclus un episod în care a acceptat un diamant de 2,8 carate de la un om de afaceri chinez. Parlamentarii GOP au produs, de asemenea, materiale care sugerează că președintele Biden și aliații săi au făcut uneori declarații înșelătoare în eforturile lor de a respinge în mod agresiv acuzațiile de fapte greșite ale lui Hunter Biden.

Dar miercuri, republicanii au recunoscut că încă nu au găsit dovezi ale unei acțiuni corupte specifice pe care domnul Biden a luat-o în funcție în legătură cu oricare dintre afacerile pe care le-a încheiat fiul său. În schimb, prezentarea lor a subliniat cât de puține progrese au făcut parlamentarii GOP de vârf în găsirea unor dovezi clare ale tranzacțiilor îndoielnice pe care le pot lega de domnul Biden, principalul lor rival politic.

Nu i-a împiedicat să-l acuze pe președinte de abateri grave.

„Vreau să fiu clar: acest comitet investighează afacerile din umbră ale președintelui Biden și ale familiei sale pentru a valorifica funcția publică a lui Joe Biden, care pune în pericol securitatea națională a țării noastre”, a declarat reprezentantul James R. Comer, republican din Kentucky și președintele Supravegherii. Comitet. El a subliniat că președintele - nu doar fiul său - va fi ținta investigației sale, despre care a spus că va intra acum într-o nouă fază, în care va cita informații financiare specifice pe baza materialului aflat prin evidențele bancare.

Procurorii federali au examinat activitățile comerciale internaționale ale lui Hunter Biden, ca parte a unei anchete penale. Dar singurele acuzații pe care le au în vedere, potrivit unor persoane familiarizate cu cazul, nu au legătură cu munca sa în străinătate. Acestea includ taxe legate de eșecul său de a depune declarațiile fiscale de mai mulți ani și o acuzație de minciună despre consumul de droguri pe un formular federal pe care l-a completat pentru a cumpăra o armă de mână.

Până în prezent, comitetul domnului Comer a emis patru citații bancare, a obținut mii de înregistrări financiare și a vorbit cu mai multe persoane pe care le descrie drept denunțatori. Domnul Comer l-a angajat, de asemenea, pe James Mandolfo, un fost procuror federal care are experiență în investigarea corupției străine, pentru a supraveghea ancheta.

Afacerile legate de Hunter Biden au primit peste 10 milioane de dolari de la companii străine, unele cu legături criminale

Raportul Comisiei de Supraveghere a Camerei s-a concentrat pe plățile efectuate către companiile conectate la Hunter Biden de la întreprinderi și persoane fizice din România și China. Evidențele bancare obținute de comisie arată primirea de bani de la o firmă străină legată de Gabriel Popoviciu, care a făcut obiectul unei cercetări penale și urmărire penală pentru corupție în România.

În 2015, domnul Popoviciu l-a angajat pe Hunter Biden, care este avocat, în timp ce tatăl său era vicepreședinte, pentru a ajuta la încercarea de a respinge acuzațiile. Acel efort nu a avut succes și, în 2016, domnul Popoviciu a fost condamnat pentru acuzații legate de o tranzacție cu terenuri în nordul Bucureștiului, capitala României.

Comer s-a concentrat, de asemenea, asupra lui John R. Walker, un asociat al lui Hunter Biden, care a fost implicat într-o societate în comun cu directori ai CEFC China Energy, un conglomerat chinez aflat în faliment.

O companie cu sediul în Shanghai, State Energy HK Limited, care era afiliată CEFC China Energy a trimis milioane către Robinson Walker LLC, o companie asociată cu domnul Walker, care a făcut apoi plăți către Hunter Biden și alți membri ai familiei Biden .

Hunter Biden cultivase o relație de afaceri cu Ye Jianming, fondatorul CEFC, care a fost anchetat de autoritățile chineze sub suspiciunea de infracțiuni economice. În 2017, domnul Ye i-a oferit lui Hunter Biden un diamant de 2,8 carate ca mulțumire pentru întâlnire.

„Pentru ce m-ar mitui? Tatăl meu nu era în funcție”, a declarat Hunter Biden pentru The New Yorker în 2019 , adăugând că le-a dat diamantul asociaților săi. „Știam că nu era o idee bună să-l iau. Pur și simplu am simțit că e ciudat.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră