New York City declară variola maimuțelor o urgență de sănătate publică

31 Iul 2022
New York City declară variola maimuțelor o urgență de sănătate publică

La doar două zile după ce statul New York a numit variola maimuțelor o „amenințare iminentă”, New York City a urmat exemplul sâmbătă, declarând boala o „urgență de sănătate publică”, scrie CNBC

Anunțul a fost făcut într-o declarație comună a primarului orașului New York, Eric Adams, și a comisarului pentru sănătate, dr. Ashwin Vasan.

„Orașul New York este în prezent epicentrul focarului și estimăm că aproximativ 150.000 de newyorkezi ar putea fi în prezent expuși riscului de variolă a maimuțelor”, se arată în comunicat. 

„Vom continua să lucrăm cu partenerii noștri federali pentru a asigura mai multe doze de îndată ce acestea vor deveni disponibile. Acest focar trebuie tratat cu urgență, acțiune și resurse, atât la nivel național, cât și la nivel global, iar această declarație de urgență de sănătate publică reflectă gravitatea. a momentului.”

Declarația îi va oferi lui Vasan și departamentului de sănătate capacitatea de a emite ordine de urgență și de a „modifica prevederile Codului sanitar pentru a prevedea măsuri care să contribuie la încetinirea răspândirii”.

Până vineri, statul New York a înregistrat cel puțin 1.383 de cazuri confirmate de variola maimuță,  potrivit Departamentului de Sănătate al statului. Dintre acestea, 1.289 de cazuri sunt  în New York City, a declarat departamentul de sănătate al orașului .

Cel puțin 5.189 de cazuri au fost confirmate la nivel național, conform ultimelor cifre de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Aceasta înseamnă că orașul New York reprezintă puțin sub 25% din toate cazurile din SUA.

Guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, a anunțat joi că statul este programat să primească alte 110.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuțelor. Dintre acestea, aproximativ 80.000 vor merge în New York, iar restul de 30.000 în restul statului, a spus Hochul.

Alte stiri din Externe

Ultima oră