Netanyahu: "Războiul din Fâșia Gaza va fi lung și dificil; victoria noastră va fi cea a binelui asupra răului

28 Oct 2023
Netanyahu: "Războiul din Fâșia Gaza va fi lung și dificil; victoria noastră va fi cea a binelui asupra răului

„Dacă Israel nu câștigă acest război, răul se va răspândi. De aceea victoria noastră va fi cea a binelui asupra răului” a spus premierul Benjamin Netanyahu într-o conferință de presă, scrie La Republica

„Avem sprijinul întregii comunități internaționale”, a adăugat Netanyahu, mulțumind printre alții liderilor Marii Britanii, Franței și Italiei care au călătorit la Tel Aviv pentru a sprijini Israelul.

„Războiul din Fâșia Gaza va fi lung și dificil”

Descriind răpirile comise de Hamas drept „crime împotriva umanității”,  Netanyahu a spus că „cei care îndrăznesc să acuze soldații [Forțelor Israeliene de Apărare (IDF) că au comis] crime de război sunt oameni ipocriți, mincinoși”, a spus el citat de Le Monde. IDF, este, potrivit lui, este „cea mai morală armată din lume  (…) și face tot posibilul pentru a evita afectarea persoanelor care nu sunt implicate” în acest conflict. El a respins acuzațiile de crime de război către Hamas, spunând că mișcarea islamistă palestiniană „folosește civilii ca scuturi umane” .

„Am reușit să punem în aplicare sprijin internaționa ”, a salutat și premierul israelian, citându-i în special pe șefii de stat și de guvern americani, francezi, britanici și germani. „Este bine să avem acest sprijin pentru că nu avem de ales decât să luptăm”, a argumentat el, pentru că „ne aflăm abia la începutul operațiunii ” .

„Războiul din Fâșia Gaza va fi lung și dificil și suntem pregătiți pentru el ”, a subliniat domnul Netanyahu, comparând acest conflict cu „al doilea război al nostru de independență” . „Vom lupta și vom câștiga”, a insistat el, asigurând că IDF  „va distruge inamicul pe uscat și în subteran"

Alte stiri din Externe

Ultima oră