Netanyahu: Scopul războiului este „de a învinge inamicul ucigaș, de a ne asigura existența în țara noastră”

28 Oct 2023
Netanyahu: Scopul războiului este „de a învinge inamicul ucigaș, de a ne asigura existența în țara noastră”

Prim-ministrul Isralului Benjamin Netanyahu a vorbit în timpul unei conferințe de presă despre războiul împotriva grupării teroriste Hamas, scrie Times of Israel.

Premierul Benjamin Netanyahu spune că a doua etapă a războiului împotriva Hamas a început odată cu intrarea mai multor forțe terestre în Gaza aseară.

"Soldații noștri luptă și se află în interiorul Fâșiei Gaza. Vrem să distrugem inamicul, scopul este să ne asigurăm existența."

Netanyahu a spus că obiectivele de război ale Israelului sunt clare – „distrugerea capacităților militare și de guvernare ale Hamas; și întoarcerea ostaticilor acasă.”

Netanyahu spune că decizia de a începe incursiunea la sol a fost luată în unanimitate, atât de cabinetul de război, cât și de cabinetul de securitate.

„Comandanții și soldații noștri care luptă pe teritoriul inamic știu că națiunea și conducerea națională stau în spatele lor”, adaugă el.

Netanyahu spune că trupele pe care le-a întâlnit pe teren sunt hotărâte să oblige Hamas să plătească pentru acțiunile sale pe 7 octombrie.

„Ei sunt hotărâți să elimine acest rău din lume, pentru existența noastră și, adaug, pentru întreaga umanitate”, spune el.

Premierul citează porunca biblică de a ne aminti ce le-au făcut amaleciții israeliților. „Ne amintim și ne luptăm.”

Netanyahu spune că soldații fac parte dintr-o moștenire a războinicilor evrei care datează de 3.000 de ani. El subliniază că au un singur scop: „Să învingă inamicul ucigaș și să ne asigurăm existența în țara noastră”.

"Israelul este în război. Nu am vrut acest război. Ne-a fost impus în cel mai brutal și sălbatic mod. Dar, deși Israelul nu a început acest război, Israelul îl va termina. Odată, poporul evreu era apatrid. Odată, poporul evreu era lipsit de apărare. Nu mai este. Hamas va înțelege că atacându-ne, a făcut o greșeală de proporții istorice. Vom impune un preț care va fi amintit de ei și de ceilalți dușmani ai Israelului în deceniile următoare. Atacurile sălbatice pe care Hamas le-a comis împotriva israelienilor nevinovați sunt uluitoare: măcelărirea familiilor în casele lor, masacrarea a sute de tineri la un festival în aer liber, răpirea a zeci de femei, copii și bătrâni, chiar și supraviețuitori ai Holocaustului. Teroriștii Hamas au legat, ars și executat copii. Sunt sălbatici. Hamas este ISIS. Și așa cum forțele civilizației s-au unit pentru a învinge ISIS, forțele civilizației trebuie să sprijine Israelul în înfrângerea Hamas. Vreau să-i mulțumesc președintelui Biden pentru sprijinul său neechivoc. Vreau să mulțumesc liderilor din întreaga lume care sunt alături de Israel astăzi. Vreau să mulțumesc oamenilor și Congresului Statelor Unite ale Americii. În lupta împotriva Hamas, Israelul nu luptă doar pentru propriul popor. Se luptă pentru fiecare țară care se opune barbariei. Israelul va câștiga acest război, iar când Israelul va câștiga, întreaga lume civilizată va câștiga." a spus Netanyahu

Alte stiri din Externe

Ultima oră