Netanyahu: Protestatarii pro-palestinieni "Gay for Gaza" ar putea la fel de bine să susțină că sunt „Pui pentru KFC"

25 Iul 2024
Netanyahu: Protestatarii pro-palestinieni "Gay for Gaza" ar putea la fel de bine să susțină că sunt „Pui pentru  KFC"

Netanyahu denunță „axa terorii” a Iranului într-un discurs în fața Congresului SUA. El i-a numit pe protestatarii pro-Gaza „idioți utili ai Iranului  , spunând că Teheranul finanțează aceste proteste si ca ei stau alături de „violatori”, scrie DailyMail

Benjamin Netanyahu  i-a criticat pe protestatarii bogați americani pro-palestinieni care se opun luptei națiunii împotriva grupării teroriste Hamas. 

Premierul israelian, care miercuri și-a început și și-a încheiat discursul în fața Congresului cu ovații în picioare, a lăudat și asistența din partea SUA

Cu toate acestea, el nu s-a reținut când a subliniat contradicțiile protestatarilor evoltăților anti-Israeli care au înființat tabere fizice în campusurile universitare în semn de protest față de acțiunile Israelului. Mulți dintre acești protestatari au recurs la sloganuri antisemite și au vizat studenții evrei.

„Unii dintre acești protestatari susțin pancarte care proclamă „Gay pentru Gaza”, a spus el în aplauze puternice.

„Ar putea la fel de bine să țină pancarte care spun „Pui pentru KFC ”

Șase dintre aceiași protestatari pe care îi condamna au fost arestați rapid după ce au reușit să se strecoare în sală, potrivit autorităților.

Activiștii au dezvăluit tricouri galbene strălucitoare inscripționate cu „Seal the deal now”, care au fost ascunse anterior în spatele jachetelor cu fermoar și cămășilor cu nasturi.

Protestele au fost totuși liniștite, fără a opri discursul premierului israelian.

Netanyahu a vorbit despre importanța relației SUA-Israel în timpul discursului său, subliniind modul în care legăturile strânse ale celor doua țări au fost esențiale în lupta națiunii evreiești împotriva grupării teroriste palestiniene Hamas.

„America și Israelul trebuie să stea împreună”, a proclamat Netanyahu, primind ovație în picioare ca răspuns.

„Când stăm împreună, se întâmplă ceva foarte simplu, noi câștigăm și ei pierd”.

Liderul a promis că va continua războiul până când Hamas va fi eradicat în urma masacrului din 7 octombrie 2023 din Israel de către teroristii care au violat femei, au ucis și au decapitat copii și au luat ostatici sute de israelieni, inclusiv mai mulți americani. 

„Au măcelărit 1.200 de oameni din 41 de țări, inclusiv 39 de americani”, a spus el.

„Este ca si cum ar fi avut loc 20 de atentate 9/11 într-o singură zi”, a continuat el, făcând referire la cel mai mortal atac terorist pe teritoriul SUA.

De asemenea, i-a condamnat pe protestatari pentru că îi susțin pe „ucigașii de bebeluși”, adăugând că „ar trebui să le fie rușine de ei înșiși”.

Liderul israelian a numit protestatarii pro-Gaza „idioți utili” care sunt manipulați de liderii din Iran. 

„Unii dintre acești protestatari susțin pancarte care proclamă „Gay pentru Gaza”. Ar putea la fel de bine să țină pancarte care spun „Pui pentru KFC”, a spus el primind râsete din mulțime. 

Între timp, protestatarii din afară au ars steaguri americane și o efigie a lui Netanyahu, într-o etapă de indignare. 

Unii dintre activiștii pro-palestinieni au mers până la afișarea steagurilor Hamas și purtând haine reprezentând organizația teroristă. 

La discus a participat în mod surprinzător un membru pro-Gaza, democrata Rashida Tlaib. 

Purtând o esarefa kefiie, ea a stat fără expresie în timp ce-l asculta pe Netanyahu vorbind. 

Într-un act de sfidare, ea ridica ocazional un panou îndreptat spre premierul israelian pe care scria „VINOVAT DE GENOCID”.  

Premierul a continuat să-i ironizeze pe protestatarii pro-Gaza, făcând referire la felul în care universtiatile de elită ale Americii au fost fântâna din care au izvorât multe proteste anti-Israel.

„Nu numai protestatarii din campus greșesc. De asemenea, oamenii care conduc acele campusuri. La 80 de ani după Holocaust — la 80 de ani după Holocaust, președinților de la Harvard, Penn și, mi-e rușine să spun, MIT, nu s-au putut decide să condamne apelurile la genocidul evreilor”, a spus el. 

„Calomniile scandaloase care pictează Israelul ca rasist și care face un genocid sunt menite să delegitimizeze Israelul, să demonizeze statul evreiesc și să demonizeze evreii de pretutindeni și nu e de mirare că acum, mă întreb că am asistat la creșterea îngrozitoare a antisemitismului în America și în întreaga lume', a adăugat el. 

Netanyahu a făcut, de asemenea, apel la parlamentari pentru mai multe provizii pentru a lupta împotriva Hamas. 

„Aduceți-ne instrumentele mai repede și vom termina treaba mai repede”, a proclamat Netanayhu, făcând referire, aparent, la o pauză recentă în ajutorul Israelului, determinată de administrația Biden. 

„A doua zi după ce vom învinge Hamas, o nouă Gaza va apărea”, a spus el, arătând spre viitor.

„Israelul nu încearcă să invadeze Gaza”, i-a asigurat el pe parlamentari. 

El a spus că încearcă să deradicalizeze și să demilitarizeze fâșia și să o reconstruiască, astfel încât palestinienii să nu mai aiba „ura” pe evrei. 

Premierul i-a mulțumit, de asemenea, fostului președinte Donald Trump pentru intermediarea Acordurilor Abraham - un acord de pace între Israel și țări din Orientul Mijlociu precum Emiratele Arabe Unite. 

Democratul Mark Pocan care a lipsit de la eveniment, a scris miercuri că va trimite cu plăcere acuzațiile lui Netanyahu însuși. 

„Regret doar că un mandat de arestare pentru crimele sale de război nu a fost încă emis de către CPI, pentru că l-aș fi înmânat cu plăcere la etajul Camerei”, a postat el.

Poliția a estimat că până la 10.000 de protestatari vor coborî astăzi pe Capitol Hill pentru a cere încetarea „genocidului” din Gaza și a cere încetarea focului.

Din cauza problemelor de securitate și a unui număr în scădere de ofițeri de poliție a Capitoliului SUA, peste 200 de ofițeri ai Departamentului de Poliție al orașului New York au fost trimiși la Washington, DC.

Un grup de senatori republicani a criticat-o pe Kamala Harris la o conferință de presă miercuri după-amiază pentru că a lipsit de la discurs susținând că alibiul ei de obligații restante este inadecvat. 

Senatorul republican John Cornyn, a numit absența ei „rușinoasă” și că „ar trebui să-i fie rusine”.

„Ea nu are multe locuri de muncă ca vicepreședinte”, a declarat senatorul Katie Britt, demn., la întâlnire, spunând că este „păcat” că Harris a decis să nu participe. 

Senatorul Rick Scott, R-Fla., a fost mai mult pe nas, numind lipsa ei „o palmă în față”.

Un purtător de cuvânt al Pelosi a declarat miercuri că se va alătura unei „întâlniri a membrilor cu cetățeni israelieni ale căror familii au suferit în urma   atacului terorist și a răpirilor Hamas din 7 octombrie”.

Președintele republican Mike Johnson a informat parlamentarii că va exista „o prezență sporită a poliției în jurul complexului Capitoliului și în Camera Camerei”.

El a continuat avertizând că va aplica o „politică de toleranță zero pentru perturbările din clădire”. 

Netanyahu a spus că discursul său va avea ca scop „ancorarea sprijinului bipartizan care este atât de important pentru Israel”. 

Prim-ministrul urmează să se întâlnească joi separat cu președintele Joe Biden și vicepreședintele Harris. 

De asemenea, el va călători în Mar-a-Lago pentru a avea o întâlnire cu fostul președinte Donald Trump, candidatul republican pentru funcția de președinte. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră