Netanyahu: "Apelurile la încetarea focului sunt solicitări ca Israelul să se predea"

30 Oct 2023
Netanyahu: "Apelurile la încetarea focului sunt solicitări ca Israelul să se predea"

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu spune că cererile de încetare a focului între Israel și Gaza sunt solicitări ca Israelul să se predea, scrie Times of Israel.

„Israelul nu va fi de acord cu încetarea ostilităților după atacurile îngrozitoare din 7 octombrie”, spune Netanyahu în comentarii în limba engleză pentru presa străină. „Apelurile la încetarea focului sunt un apel către Israel să se predea Hamas, să se predea terorii, să se predea barbarilor. Asta nu se va întâmpla. Doamnelor și domnilor, Biblia spune că există un timp pentru pace și un timp pentru război. Acesta este un timp pentru război.”

Netanyahu spune că nimeni nu ar fi cerut SUA să fie de acord cu o încetare a focului în urma atacului de la Pearl Harbor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

„Ororile pe care Hamas le-a comis pe 7 octombrie ne amintesc că nu ne vom realiza promisiunea unui viitor mai bun decât dacă noi, lumea civilizată, suntem dispuși să luptăm cu barbarii. Pentru că barbarii sunt gata să lupte cu noi... și să introducă într-o lume a fricii și a întunericului”, spune Netanyahu.

„Acesta este un punct de cotitură – pentru lideri și pentru națiuni”, spune el. „Este timpul ca noi toți să decidem dacă suntem dispuși să luptăm pentru un viitor plin de speranță și promisiune sau să ne predăm tiraniei și terorii.”

El spune că Israelul este în război din 7 octombrie. „Israelul nu a început acest război. Israelul nu a vrut acest război. Dar Israelul va câștiga acest război.”

El numește atacul Hamas „cea mai mare sălbăticie pe care a văzut-o poporul nostru de la Holocaust. Hamas a ucis copii în fața părinților lor, a ucis părinții în fața copiilor lor. Au ars oameni de vii, au violat femei, au decapitat bărbați, au torturat supraviețuitorii Holocaustului, au răpit bebeluși.”

El subliniază rolul Iranului în finanțarea Hamas și a restului „axei răului... o axă a terorii” în Orientul Mijlociu și nu numai. „În lupta împotriva Hamasului și a axei terorii iraniene, Israelul se luptă cu dușmanii civilizației”.

Victoria începe cu claritate morală, spune el, comentând cu privire la numărul deceselor palestinienilor din Gaza.

„Începe cu a cunoaște diferența dintre bine și rău, dintre bine și rău... Înseamnă a face o distincție morală între uciderea deliberată a nevinovaților și victimele neintenționate care însoțesc orice război legitim.”

„Atâta timp cât utilizarea de către Hamas a scuturilor umane palestiniene are ca rezultat învinuirea Israelului de către comunitatea internațională, Hamas va continua să folosească [această practică] ca instrument de teroare”, avertizează el. „Hamas va continua să folosească subsolurile din spitalele din Gaza ca posturi de comandă ale vastei sale rețele de tuneluri teroriste. Va continua să folosească moscheile ca poziții militare fortificate și depozite de arme. Va continua să fure combustibil și asistență umanitară de la unitățile ONU.”

„În timp ce Israelul face totul pentru a-i scăpa pe civilii palestinieni de pericol, Hamas face totul pentru a-i ține pe civilii palestinieni în pericol”, spune el.

Revenind la ostaticii deținuți de Hamas, el îndeamnă fiecare națiune civilizată să fie alături de Israel, cerând ca acești ostatici să fie eliberați imediat și necondiționat.

„Israelul va rezista împotriva forțelor barbariei până la victorie. Sper și mă rog ca națiunile civilizate de pretutindeni să susțină această luptă”, spune el. „Pentru că lupta lui Israel este lupta ta; pentru că dacă Hamas și axa răului a Iranului vor câștiga, tu vei fi următoarea lor țintă. De aceea, victoria lui Israel va fi victoria ta”.

Nu vă înșelați, conchide el, „indiferent cine este alături de Israel, Israelul va lupta până când această bătălie va fi câștigată. Și Israel va birui.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră