Musk: „Dacă aș avea un dolar pentru fiecare dată când cineva ma întreabă dacă Trump se întoarce, Twitter și-ar scoate bani!”

31 Oct 2022
Musk: „Dacă aș avea un dolar pentru fiecare dată când cineva ma întreabă dacă Trump se întoarce, Twitter și-ar scoate bani!”

Elon Musk a scris luni pe Twitter despre întrebarea care este în mintea tuturor: Îi va permite lui Donald Trump să revină pe site-ul de socializare?, scrie New York Post

„Dacă aș avea un dolar pentru fiecare dată când cineva m-ar întreba dacă Trump se întoarce pe această platformă, Twitter ar scoate bani!”  a postat luni noul șef Twitter

Musk a finalizat săptămâna trecută achiziția Twitter de 44 de miliarde de dolari. După ce a preluat controlul companiei, a început să facă curățenie în casă, concediind directorii ei de top.

În săptămânile și lunile premergătoare achiziției sale de Twitter, Musk, care se autointitulează „absolutist al libertății de exprimare”, s-a angajat să reactiveze contul lui Trump.

Dar acest lucru poate avea un preț mare.

Wall Street Journal a raportat săptămâna trecută că mai multe firme importante sunt pregătite să întrerupă legăturile cu Twitter dacă Musk își va îndeplini intenția de a-i permite lui Trump să revină pe site.

Musk, care pare conștient de ceea ce ar putea însemna un exod de agenți de publicitate pentru rezultatul companiei sale, a încercat să liniștească Madison Avenue săptămâna trecută, promițând că nu va permite Twitter să coboare într-un „peisaj infernal de liber pentru toți”.

Trump a fost interzis de pe Twitter, metoda lui preferată de a comunica cu masele, în urma evenimentelor de la Capitoliul SUA din 6 ianuarie 2021.

De când Musk a preluat cârma Twitter, celebrități și sportivi proeminenti, inclusiv superstarul baschetbalului LeBron James , s-au alarmat de proliferarea discursurilor instigatoare la ură și a insultelor rasiale.

Musk a răspuns trimițându-l pe James la un mesaj al lui Yoel Roth, șeful Twitter pentru siguranță și integritate.

„În ultimele 48 de ore, am văzut un număr mic de conturi postând o mulțime de tweet-uri care includ insulte și alte insulte”, a scris Roth sâmbătă pe Twitter. „Pentru a vă oferi un sentiment de amploare: mai mult de 50.000 de tweet-uri folosind în mod repetat o anumită insultă au venit de la doar 300 de conturi.”

Roth a continuat: „Aproape toate aceste conturi sunt neautentice. Am luat măsuri pentru a interzice utilizatorii implicați în această campanie de trolling – și vom continua să lucrăm pentru a rezolva acest lucru în zilele următoare, pentru a face Twitter sigur și primitor pentru toată lumea.”

Nicholas Fuentes, un naționalist alb care a fost  interzis de pe Twitter anul trecut , a încercat să revină pe site-ul de socializare acum că este  deținut de Musk  - doar pentru a fi respins de platformă încă o dată.

Musk însuși a făcut furori când a postat un link către o teorie a conspirației în jurul atacului de săptămâna trecută asupra lui Paul Pelosi, soțul în vârstă de 82 de ani al președintelui Camerei, Nancy Pelosi.

El a șters tweetul în fața reacțiilor intense.

Trump a spus vineri că se bucură că Twitter este în „mâinile bune” ale lui Musk – dar nu a menționat nicio posibilitate de a reveni pe platformă, deoarece și-a prezentat propria aplicație de rețea socială, Truth Social.

„Sunt foarte fericit că Twitter este acum pe mâini bune și nu va mai fi condus de nebuni și maniaci din stânga radicală care ne urăsc cu adevărat țara”, a scris cel de-al 45-lea președinte în postarea sa pe Truth Social.

Vineri după-amiază, Must  a scris pe Twitter că „Twitter va forma un consiliu de moderare a conținutului cu puncte de vedere foarte diverse”, adăugând că „Nu se vor lua decizii majore privind conținutul sau restabilirea contului înainte de reunirea consiliului respectiv”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră