Moldova l-a expulzat pe directorul presei ruse Sputnik

13 Sep 2023
Moldova l-a expulzat pe directorul presei ruse Sputnik

Moldova l-a expulzat miercuri pe directorul local al agenției ruse de presă Sputnik, acuzând mass-media de „dezinformare și propagandă” pe fondul tensiunilor cu Moscova, potrivit informațiilor furnizate de autoritățile celor două țări, scrie Le Monde.

„Un cetățean rus în vârstă de 56 de ani a fost declarat persona non grata pentru o perioadă de zece ani” și „întors sub escortă de pe teritoriul Moldovei ”, a scris Ministerul de Interne într-un comunicat de presă .

Acesta este șeful filialei Sputnik din Republica Moldova, Vitali Denisov, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomatiei ruse, Maria Zakharova, la Telegram. Ea a denunțat dorința „grotescă” a Chișinăului de a „reprima orice manifestare de disidență și de a eradica sursele nedorite de informare” .

„Esența anti-rusă a acestei măsuri deplorabile este dincolo de orice îndoială ”, a adăugat ea, avertizând cu privire la „măsurile de răzbunare care vor urma”. Guvernul Republicii Moldova a justificat această decizie prin „atacuri, minciuni, propagandă și dezinformare” propagate de mass-media.

„Vom proteja în continuare interesele cetățenilor moldoveni ”, a insistat purtătorul de cuvânt Daniel Vodă, avertizând împotriva oricărei încercări de „împărțire sau slăbire” a statului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră