Moartea lui Berlusconi: Putin salută o „persoană dragă” și un „prieten adevărat”

12 Iun 2023
Moartea lui Berlusconi: Putin salută o „persoană dragă” și un „prieten adevărat”

Pentru mine, Silvio a fost o persoană dragă, un prieten adevărat”, a spus Vladimir Putin într-o telegramă de condoleanțe adresată președintelui italian Sergio Mattarella, scrie Le Figaro. 

El a spus că i-a admirat întotdeauna „înțelepciunea” și i-a lăudat „energia de viață incredibilă”, „optimismul” și „simțul umorului”.

În timpul fiecăreia dintre întâlnirile noastre am fost literalmente încărcat de incredibila lui vitalitate, optimism și simț al umorului, a scris Putin

Prietenia dintre cei doi este veche. De la începutul războiului din Ucraina, Berlusconi a arătat întotdeauna un oarecare sprijin stăpânului Kremlinului, repetând că „s-a trezit într-o situație cu adevărat dificilă și dramatică”. 

La ultima lui aniversare în octombrie anul trecut, Putin i-ar fi trimis „20 de sticle de vodcă și o scrisoare foarte frumoasă”, a spus fostul premier italian. 

I-am răspuns trimițându-i sticle de Lambrusco și o scrisoare foarte frumoasă. Mi-a spus că sunt primul dintre cei cinci prieteni adevărați ai lui”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră