Miniștrii NATO au fost uluiți după ce au vizionat un videoclip „șocant” și „oribil” de la atacul Hamas

12 Oct 2023
Miniștrii NATO au fost uluiți după ce au vizionat un videoclip „șocant” și „oribil” de la atacul Hamas

Miniștrii apărării la reuniunea de astăzi a NATO au rămas uluiți după ce ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, le-a arătat un videoclip „șocant” și „oribil” de la atacul Hamas asupra civililor israelieni, scrie Reuters

Miniștrii Apărării de la sediul NATO de la Bruxelles au privit uluiți un videoclip „șocant” și „îngrozitor” de la atacul Hamas asupra civililor israelieni prezentat de omologul lor israelian, Yoav Gallant, au declarat diplomații.

Israelul a promis că va anihila mișcarea Hamas care guvernează Gaza ca răzbunare pentru cel mai mortal atac asupra civililor evrei de la Holocaust, când sute de militanți au încălcat gardul de graniță și au luat cu asalt comunitățile israeliene din apropiere sâmbătă.

Amploarea totală a crimelor a apărut de când forțele israeliene au preluat controlul asupra orașelor și kibbutz-urilor, găsind case pline cu cadavre. Ei spun că au găsit femei care au fost violate și ucise și copii care au fost împușcați și arși.

Gallant, care a participat de la distanță la sesiunea de o oră a NATO, a informat miniștrii despre atac și le-a arătat ceea ce Times of Israel, a numit un „video necenzurat cu atrocitățile Hamas”.

"A fost îngrozitor. Le-a adus tuturor realitatea a ceea ce s-a întâmplat", a spus un diplomat occidental.

O altă sursă a vorbit despre „înregistrări grafice și șocante” și a descris aliații NATO ca fiind uniți în sprijinul lor pentru Israel.

Videoclipul avea „elemente grafice” cu „porțiuni neclare pentru a proteja demnitatea victimelor”, a spus un oficial din sală.

Miniștrii, inclusiv germanul Boris Pistorius, au declarat public că vor ajuta Israelul, acceptând cererea israeliană de a folosi două drone de luptă Heron TP pentru contraatacul său asupra Fâșiei Gaza condusă de Hamas.

Alte stiri din Externe

Ultima oră