"Dacă avionul era pilotat, este posibil ca echipajul să fi încercat o planare pe o distranță mai mare, până la impactul cu apa. Concluzia logică ar fi că aparatul s-a prăbușit în afara zonei unde au loc căutările", a declarat pentru Reuters șeful operațiunilor de căutare.
Vasta campanie de căutare, pe o suprafață totală stabilită de 120.000 de kilometri pătrați în largul coastelor de vest ale Australiei, ar urma să se încheie la începutul lunii august.
În urmă cu treluni, șeful biroului australian pentru siguranța transporturilor (ATSB), Martin Dolan, declara că nimic nu indică faptul că zona de căutări va fi extinsă.
"Mai avem încă un drum de parcurs și estimăm că aceste căutări se vor încheia la sfârșitul lunii iulie, începutul lunii august, în funcție de circumstanțe. Din punct de vedere tehnic, este posibil să se continue căutările, însă din punct de vedere al resurselor, acest lucru depinde de guvern", spunea atunci Dolan.
Australia coordonează operațiunile de căutare în sudul Oceanului Indian a avionului dispărut pe 8 martie 2014 la scurt timp după decolarea de la Kuala Lumpur, cu destinația Beijing, având la bord 239 de persoane.
Locul și circumstanțele acestei dispariții rămân în continuare un mister.
Ce mai puteți citi pe miscareaderezistenta.ro:
DECLARAȚIE ȘOCANTĂ. Noul premier britanic, gata să ucidă 100.000 de oameni nevinovați! (VIDEO)
"Dragi profesori, am și eu o nelămurire". REVOLTA unei eleve după ce a depus contestație la BAC
Parchetul General, CONCLUZII în cazul morții lui Dan Condrea. Ce s-a constatat la autopsie
Premierul turc AMENINŢĂ: Orice ţară care îl adăposteşte pe clericul Gulen va fi în RĂZBOI cu Turcia!