Mărturii din Manchester Arena: Un carnagiu, erau copii, persoane cu dizabilități...

23 Mai 2017
Mărturii din Manchester Arena: Un carnagiu, erau copii, persoane cu dizabilități...

Un părinte care își aștepta familia să iasă de la concertul Arianei Grande descrie, pentru telegraph.co.uk, urmările exploziei ce a avut loc la Manchester Arena ca "un carnagiu", cu victime din rândul copiilor și al persoanelor cu dizabilități.

"Îmi așteptam soția și fiica, să iasă de la concert când s-a produs explozia. Am fost aruncat aproximativ 15 metri, până în preajma următoarellor porți de acces. Când m-am ridicat și am privit în jur am fost șocant ce s-a întâmplat. Peste tot în jurul meu era un carnagiu. Erau 20-30 e victime în jurul meu, copii, persoane cu dizabilități. Primul meu gând a fost să alerg în arenî și să-mi caut familia. N-am reușit să dau de ele și m-am îndreptat către locul în care personalul medical aducea victimele, din fericire, nu s-au numărat printre ele", a declarat bărbatul.

"La finalul concertului s-a auzit deodată o explozie, urmată de apariția unui fum dens. A urmat un haos absolut. Toată lumea alerga, înspăimântată, trecând unii peste alții spre ieșirea din sală. Lumea țipând și văitându-se. O mulțime de persoane sângera în jurul meu, un tablou înspăimântător. Nu-mi imaginez ce poate fi în mintea unor persoane care și-au dorit să provoace suferință unor copii și familiilor care i-au însoțit la spectacol. Nu pot înțelege!", a declarat un alt martor al evenimentului.

"Se terminase concertul, luminile s-au aprins aproape instantaneu. S-a produs un zgomot puternic, unul foarte ciudat. Erau o groază de baloane în sală, dar mi-am spus că nu ele l-ar fi putut produce. Am avut locuri la parterul sălii, deodată am văzut oamenii e la nivelurile superioare năvălind spre noi, țipând. M-am întors către prietenul meu și i-am zis că trebuie să fugim. Toată lumea fugea și țipa, după ce-am ieșit ne-am simțit mai bine. Nu îți vine să crezi că se poate întâmpla așa ceva. A fost un concert atât de plăcut..", povestește un tânăr de 24 de ani experiența nefericită prin care a trecut.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră