Marina SUA a detectat un semnal care indica probabila implozie la câteva ore după ce Titan și-a început călătoria

23 Iun 2023
Marina SUA a detectat un semnal care indica probabila implozie la câteva ore după ce Titan și-a început călătoria

Marina SUA a auzit cu câteva zile în urmă ceea ce se crede că a fost implozia Titanului. Microfoanele subacvatice concepute pentru a detecta submarinele inamice au detectat pentru prima dată tragedia Titanului, scrie Wall Street Journal

Un sistem militar secret de detectare acustică conceput pentru a identifica submarinele inamice a auzit pentru prima dată ceea ce Marina SUA a bănuit că este implozia submersibilului Titan la câteva ore după ce submersibilul și-a început călătoria, au declarat oficialii implicați în căutare.

Marina a început să asculte aproape de îndată ce submarinul a pierdut comunicațiile, potrivit unui oficial american al apărării. La scurt timp după dispariția submersibilului duminică, sistemul american a detectat ceea ce bănuia că este sunetul unei implozii în apropierea locului de resturi descoperit joi și a raportat descoperirile sale comandantului Gărzii de Coastă aflat la fața locului, au declarat oficialii americani ai apărării.

Deși Marina nu a putut spune în mod definitiv că sunetul a venit de la Titan, descoperirea a jucat un rol în restrângerea sferei de căutare a navei înainte ca resturile sale să fie descoperite joi, au spus oficialii.

„Marina SUA a efectuat o analiză a datelor acustice și a detectat o anomalie în concordanță cu o implozie sau o explozie în apropierea locului unde opera submersibilul Titan atunci când comunicațiile s-au pierdut”, a declarat un oficial înalt al Marinei SUA pentru The Wall Street Journal într-o declarație. . „Deși nu sunt definitive, aceste informații au fost imediat comunicate comandantului incidentului pentru a ajuta la misiunea de căutare și salvare în curs.”

Oficialii au decis „să ne continuăm misiunea de căutare și salvare și să depunem toate eforturile pentru a salva viețile de la bord”, se arată în declarația Marinei SUA.

Marina a cerut ca sistemul specific utilizat să nu fie numit, invocând preocupări de securitate națională. Este folosit în mod normal pentru a detecta submarinele inamice.

Marina SUA se ocupă de obicei de amenințările străine folosind capacități militare. Garda de Coastă din SUA efectuează de obicei operațiuni de căutare și salvare și se ocupă de alte chestiuni legate direct de securitatea țării. Cele două servicii operează adesea împreună datorită misiunilor lor maritime reciproce. 

Căutătorii au găsit resturi din submersibil la aproximativ 1.600 de metri de prova epavei Titanicului, a spus Garda de Coastă a SUA. Nave canadiene, americane și franceze au făcut parte din echipele de căutare.

Pe parcursul căutării, echipajele de salvare au detectat mai multe tipuri de zgomote, au spus oficialii americani și canadieni, inclusiv cel suspectat a fi implozia submarinului. O implozie subacvatică este prăbușirea bruscă a unui submarin atunci când presiunea extraordinară a apei de mare depășește presiunea din interiorul vasului și îl zdrobește.

Oficialii care conduc căutările au spus, de asemenea, că au auzit sunete similare cu "ciocănirea" de pe navă, dar au spus că nu au putut concluziona că zgomotele proveneau de la Titan.

Nu era clar ce alți factori au restrâns zona de căutare. Dar un oficial al apărării din SUA a spus că „analiza datelor acustice a fost un factor semnificativ în delimitarea zonei de căutare și, prin urmare, a permis activelor de la fața locului să localizeze câmpul de resturi”.

Se așteaptă ca SUA să efectueze o investigație pentru a încerca să stabilească dacă sunetul a venit cu siguranță de la Titan a spus un oficial american al apărării.

SUA și-au dezvoltat sistemele acustice după al Doilea Război Mondial pentru a detecta submarinele inamice care operează în Oceanele Atlantic și Pacific.

Marina a declarat că a împărtășit duminică descoperirile sale cu Garda de Coastă, care a condus căutarea, au declarat oficialii americani ai apărării. SUA nu a făcut publice zgomotele pe care le-a detectat pentru că dorea să se asigure că operațiunile de căutare și salvare continuă și nu putea spune cu siguranță că a fost o implozie.

Dispariția submarinului a declanșat un efort internațional urgent de căutare pentru a-și găsi ocupanții în viață.

Familiile au fost informate joi despre constatările Marinei, când echipa de căutare și salvare a descoperit câmpul de resturi, potrivit unui oficial american al apărării.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră