Marea Britanie: guvernul intenționează să interzică fumatul pe terasele restaurantelor si în alte spații în aer liber

29 Aug 2024
Marea Britanie: guvernul intenționează să interzică fumatul pe terasele restaurantelor si în alte spații în aer liber

Premierul britanic  Keir Starmer a indicat joi, 29 august, că dorește să ia noi măsuri pentru combaterea fumatului, care, potrivit presei, includ interzicerea fumatului pe terasele restaurantelor și în afara stadioanelor de fotbal, scrie Le Figaro.

Keir Starmer a indicat în iulie că va prelua politica foarte ambițioasă împotriva fumatului a predecesorului său Rishi Sunak . Potrivit acestui proiect, tinerilor sub cincisprezece ani de astăzi nu li se vor vinde niciodată țigări.

Potrivit tabloidului The Sun , guvernul vrea să interzică fumatul în multe spații publice. Potrivit acestui proiect, nu s-ar mai putea aprinde o țigară în fața pub-urilor, pe terasele restaurantelor, în fața cluburilor de noapte, stadioanelor de fotbal, pe trotuarele din apropierea universităților și spitalelor, în anumite parcuri etc. Întrebat despre aceste informații, Keir Starmer, aflat în vizită la Paris, a confirmat jurnaliștilor că dorește să facă pași suplimentari în această direcție.

„Morți evitabili”

„Vom lua decizii în acest domeniu, vor fi dezvăluite mai multe detalii”, a spus el. „Peste 80.000 de oameni își pierd viața în fiecare an din cauza fumatului ”, a subliniat premierul. „Aceste decese pot fi prevenite, o povară uriașă pentru NHS și, desigur, o povară pentru contribuabil”, a adăugat el.

Proiectul a fost lăudat de profesioniștii din domeniul sănătății, dar criticat puternic de restaurante, sectoare aflate în mare dificultate în ultimii ani. „Acest lucru este foarte îngrijorător ”, a răspuns Emma McClarkin, director general al Asociației Britanice de Bere și Pub, cerând guvernului să „reconsidere” planurile sale. 

„Astfel de restricții ar avea un impact devastator asupra pub-urilor care se luptă deja cu creșterea prețurilor la energie și cu costul uluitor al afacerilor ”, a adăugat ea.

Alte stiri din Externe

Ultima oră