Marea Britanie: Conservatorii promit să clarifice definiția cuvântului „sex”

03 Iun 2024
Marea Britanie: Conservatorii promit să clarifice definiția cuvântului „sex”

În încercarea de a seduce electoratul de dreapta cu o lună înainte de alegerile din 4 iulie, un membru al guvernului a promis „să clarifice că „sex” în legea egalității înseamnă sex biologic”, scrie Le Figaro

Conservatorii britanici au promis luni că vor face „clarificări” în lege, astfel încât cuvântul sex să definească sexul biologic și nu genul, încercând în mod vizibil să atragă alegătorii la dreapta partidului înainte de alegerile legislative . Cu o lună înainte de alegerile din 4 iulie, conservatorii, la putere de 14 ani, rămân cu mult în urma laburiştilor în sondaje. Ei și-au orientat campania foarte la dreapta, în special pe tema imigrației, și se angajează de bunăvoie în războaiele culturale.

Dacă vom câștiga alegerile, „vom clarifica că „sex” în Legea Egalității înseamnă sex biologic ”, a scris Kemi Badenoch, ministrul afacerilor din actualul guvern, într-un articol de opinie publicat în The Times. „Sex și gen, termeni folosiți anterior în mod interschimbabil, înseamnă acum lucruri diferite ”, a adăugat ea, spunând că acest lucru este „exploatat de tot felul de organizații activiste” .

„Siguranța femeilor și fetelor”

Kemi Badenoch a spus că această „clarificare” ar proteja mai bine femeile, invocând cazul unei adolescente violate într-o toaletă pentru femei de un bărbat care pretindea că este femeie. „Schimbarea va face mai ușor pentru furnizorii de servicii pentru femei și fete, cum ar fi cei care organizează sesiuni pentru victimele violenței domestice, să împiedice participarea bărbaților biologici ”, a declarat partidul conservator într-un comunicat. 

„Siguranța femeilor și a fetelor este prea importantă pentru a permite confuzia actuală în jurul definițiilor sexului și genului să persistă ”, a declarat prim-ministrul Rishi Sunak, citat în comunicatul de presă.

La rândul său, Partidul Laburist a spus că legea actuală „nu trebuie schimbată” . 

„Oferă deja o definiție a femeii și face diferența între sex și gen ”, a declarat Labour John Healey la Times Radio. 

„Guvernul a avut 14 ani pentru a schimba (legea) și nu a făcut acest lucru. Aceasta este o distragere a atenției de la campania electorală ”, a criticat el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră