Marea Britanie: Adolescentul care a înjunghiat 11 copii apăruse într-un videoclip BBC pentru strângere de fonduri

03 Aug 2024
Marea Britanie: Adolescentul care a înjunghiat 11 copii apăruse într-un videoclip BBC pentru strângere de fonduri

Axel Rudakubana, despre care se presupune că a comis atacul cu cuțitul într-o scoala de vara, a aparut într-un clip de strângere de fonduri la vârsta de 11 ani, îmbrăcat în Doctor Who, alături de alți patru copii, scrie The Telegraph

Tânărul de 17 ani acuzat că a ucis fetite la un curs de dans pe tema lui Taylor Swift din Southport a apărut într-un videoclip BBC pentru strângere de fonduri Children's in Need.

Axel Rudakubana, despre care se presupune că a comis atacul cu cuțitul luni, a aparut îmbrăcat în Doctor Who în clipul de strângere de fonduri din 2018.

În videoclipul, intitulat "E timpul să faci treaba ta", copilul de atunci în vârstă de 11 ani a jucat alături de patru copii actori îmbrăcați ca alte încarnări ale Doctorului pentru reclama.

O sursă BBC a declarat pentru MailOnline: „Organizatia Children in Need nu are nicio relație cu Axel Rudakubana. Persoana a fost contractată de BBC pentru videoclipul campaniei printr-o agenție de casting în 2018 și nu a avut niciodată o afiliere cu niciunul dintre proiectele noastre finanțate.”

Apărând în clipul de 45 de secunde, copilul de 11 ani le spune telespectatorilor: „Este din nou acel moment al anului”, înainte de a îi sfătui cu privire la cele mai bune modalități de a strânge bani pentru copiii în dificultate.

„Puteți fugi de la John O'Groats la Land's End” a spus el în reclama despre care se crede că a fost filmată în locația din apropiere de Blackpool, la începutul lui 2018

La acea vreme, Rudakubana lucrase cu Ology Kids Casting cu sediul în Ormskirk, Lancashire - aproape de Southport.

De atunci, agenția a șters o serie de postări de pe Facebook despre cariera de actorie a lui Axel, inclusiv una pe care scria: „Atenție la superstarul Ology Axel în noua reclama pentru Children In Need!!”

Un purtător de cuvânt al BBC Children in Need a declarat pentru MailOnline: „Cele mai profunde simpatii se adresează tuturor celor afectați de acest caz șocant și am eliminat videoclipul de pe toate platformele noastre din respect pentru ei”.

Rudakabana este acuzat de uciderea lui Alice Dasilva Aguiar, în vârstă de nouă ani, a lui Bebe King, în vârstă de șase ani, și a Elsie Dot Stancombe, în vârstă de șapte ani.

El este, de asemenea, acuzat de tentativa de ucidere a instructorului cursului de yoga Leanne Lucas, a omului de afaceri John Hayes și a opt copii, care nu pot fi numiți din motive legale, și pentru posesia unui cuțit de bucătărie cu o lamă curbă.

Rudakubana, care și-a petrecut toate cele 55 de minute ale audierii acoperindu-și toată fața, cu hanoracul gri tras până la linia părului, legănându-se uneori înainte și înapoi și dintr-o parte în alta, va fi audiat la Liverpool Crown Court pe 25 octombrie.

O dată de judecată provizorie, care durează șase săptămâni, a fost programată pentru 20 ianuarie anul viitor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră