Marea Britanie a purtat discuții secrete cu Rusia în timpul războiului din Ucraina

23 Sep 2023
Marea Britanie a purtat discuții secrete cu Rusia în timpul războiului din Ucraina

Oficialii britanici s-au angajat în discuții diplomatice cu reprezentanți cheie ai Kremlinului cu privire la securitatea globală pe fondul conflictului în curs din Ucraina, relatează SkyNews.

Întâlnirile secrete au avut loc în ultimele 18 luni, având loc în diferite locații precum Viena și New York, ca parte a eforturilor diplomatice din culise. Discuțiile s-au învârtit în principal în jurul preocupărilor de securitate care afectează atât Marea Britanie, cât și comunitatea internațională, cuprinzând subiecte precum penuria de cereale și siguranța nucleară. 

Dar Marea Britanie nu a continuat în mod activ negocieri de pace care să vizeze o soluționare diplomatică a conflictului, așa cum a confirmat un diplomat britanic de rang înalt care a participat la unele dintre aceste conversații.

„Am păstrat legătura și considerăm că este esențial să menținem un dialog deschis în timpul războiului din Ucraina”, au spus aceștia.

„Nu împărțim în niciun caz părți ale țării sau nu încheiem acorduri de pace în numele nimănui, dar este de o importanță vitală să păstrăm deschisă această linie de contact”.

Un purtător de cuvânt al Oficiului pentru Externe, Commonwealth și Dezvoltare (FCDO) a informat că într-adevăr au avut loc întâlniri cu oficiali ruși, dar numai atunci când au fost considerate „absolut necesare”. 

Purtătorul de cuvânt a respins, de asemenea, orice afirmații care sugerează că aceste discuții au ca scop negocierea încetării conflictului din Ucraina, considerând astfel de afirmații „nici credibile, nici exacte”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră