Manifestație pro-Palestina la Londra: cântecul controversat „De la râu la mare” s-a auzit în timp ce mii de oameni s-au alăturat demonstranților

28 Oct 2023
Manifestație pro-Palestina la Londra: cântecul controversat „De la râu la mare” s-a auzit în timp ce mii de oameni s-au alăturat demonstranților

Mii de oameni s-au alăturat unui protest pro-Palestina la Londra cerând încetarea bombardamentelor Israelului asupra Gaza, scrie SkyNews

Poliția a estimat că aproximativ 100.000 de manifestanți s-au adunat în capitala Marii Britanii, în timp ce alte mitinguri au fost organizate în alte orașe, inclusiv Manchester și Glasgow.

Protestatarii, tineri și bătrâni, au mărșăluit peste Podul Westminster fluturând steagurile Palestinei și ținând diverse pancarte cu „Palestina eliberată”, „opriți bombardarea Gazei” și „încheiați cu apartheid-ul israelian”.

„De la râu la mare, Palestina va fi liberă”, a fost una dintre scandările auzite din mulțime – în ciuda controverselor în jurul sloganului.

Pentru unii, este un apel pentru a pune capăt ocupației israeliene din Cisiordania. Pentru alții, inclusiv pentru multe grupuri evreiești, este un slogan antisemit - care cere un stat care se extinde de la râul Iordan până la Marea Mediterană, care ar șterge Israelul de pe hartă.

Secretarul de Interne britanic Suella Braverman a spus că cântecul este antisemit, susținând că este „înțeles pe scară largă” ca un apel la distrugerea Israelului .

Alte stiri din Externe

Ultima oră