Mai mult de jumătate dintre părinții din Ottawa nu-și mai trimit copiii la școală din cauza activităților LGBTQ din Luna Mândriei

10 Iun 2023
Mai mult de jumătate dintre părinții din Ottawa nu-și mai trimit copiii la școală din cauza activităților LGBTQ din Luna Mândriei

În timp ce steagul curcubeu a fost arborat în școlile din Ottawa începând cu 1 iunie, consiliul școlii publice spune că unii părinți își țin copiii acasă de la școală din cauza posibilelor activități Pride, scrie CTVnews

Luna Mândriei a început la Ottawa și în întreaga lume, o sărbătoare a incluziunii, individualității și solidarității cu comunitățile LGBTQ2+. Consiliul școlar al districtului Ottawa-Carleton și Consiliul școlar catolic din Ottawa spun că steagul Mândriei se va arbora în toate școlile și birourile consiliului în această lună.

Dar consiliul școlii publice din Ottawa a raportat că nouă dintre școlile sale aveau rate de absență de peste 40%, două școli depășind 60%.

Un purtător de cuvânt al consiliului de administrație a declarat pentru CTV News Ottawa că unii părinți au indicat că copilul lor ar fi absent de la clasă din cauza posibilității activităților Pride.

„Acolo unde părinții au furnizat informații pentru absențe, au existat unii care și-au ținut copiii acasă din cauza avertismentului de căldură în vigoare. Au existat și școli cu rate mai mari de absențe în care părinții au indicat că nu doresc să-și trimită copiii la școală din cauza activităților Pride care ar putea avea loc”, a spus OCDSB.

„Continuăm munca noastră pentru a ne asigura că școlile noastre sunt spații de învățare sigure, primitoare și incluzive pentru toți elevii și personalul.”

Alte stiri din Externe

Ultima oră