„Lupte grele” au loc în prezent pe front, spune ministrul adjunct al apărării ucrainean

15 Iun 2023
„Lupte grele” au loc în prezent pe front, spune ministrul adjunct al apărării ucrainean

O „confruntare serioasă” se opun în prezent armatelor ruse și ucrainene pe front, a declarat miercuri, la televiziunea ucraineană, adjunctul ministrului ucrainean al apărării, Hanna Maliar, raportând, de asemenea, „lupte grele” , scrie Le Monde

„Conducem o ofensivă în mai multe direcții, dar inamicul conduce și o ofensivă în mai multe direcții. Deci, în momentul de față, adoptăm poziții atât defensive, cât și ofensive, dar în direcții diferite”, a explicat ea.

Potrivit viceministrului, forțele ruse încearcă să oprească ofensiva ucraineană prin multiplicarea bombardamentelor și a loviturilor aeriene. Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene, la rândul său, a raportat că Moscova a efectuat „37 de atacuri aeriene și a tras de 32 de ori cu mai multe sisteme de lansare de rachete în direcția pozițiilor ucrainene” în ultimele douăzeci și patru de ore.

„De asemenea, vedem inamicul folosind în mod activ rachete ghidate antitanc și drone autodistrugătoare pentru a opri ofensiva noastră și a provoca diverse daune”, a continuat Maliar.

rupele ucrainene întâmpină „dificultăţi” în înaintarea lor spre sud din cauza „câmpurilor minate” , a adăugat ea, asigurând însă că ucrainenii înaintează „încet, dar sigur” .

Alte stiri din Externe

Ultima oră